Aktualno

DAN SESTRINSTVA Učenici Medicinske škole uljepšali jutro u Domu za starije

DAN SESTRINSTVA Učenici Medicinske škole uljepšali jutro u Domu za starije

Učenici viših razreda srednje Medicinske škole u sklopu Međunarodnog dana sestrinstva u Domu za starije Dubrovnik sudjelovali su u akciji mjerenja tlaka i dijeljenja promotivnih materijala u četvrtak.

Akciji je prisustvovala i ravnateljica Doma Marina Sambrailo.

– U sklopu Dana sestrinstva učenici srednje Medicinske škole odlučili su posvetiti današnji dan korisnicima Doma za starije Dubrovnik. Cure su krasne medicinske sestre, imamo i jednog mladog budućeg medicinskog tehničara – rekla je.

Osim praktičnog rada, Sambrailo podsjeća i da se učenicima ovom i sličnim akcijama nude mogućnosti budućeg zaposlenja.

– Ovo je i prilika da se učenici upoznaju s načinom rada u Domu, da se upoznaju s korisnicima, da danas – sutra znaju što ih otprilike čeka u zaposlenju, a ujedno im se pruža i prilika da se zaposle kod nas. Upravo smo raspisali natječaj za medicinsku sestru i tehničara – objasnila je.

Osim ravnateljice Sambrailo, svoje dojmove o radu Doma podijelili su i učenici.

– Sa školom smo došli pomoći drugima. Nismo mjerili razinu šećera u krvi, ali pošto je 17. svibnja Dan hipertenzije i to ćemo riješiti. Korisnici su jako dragi, tu smo da budemo s njima, da im malo uljepšamo dan i vrijedno ga iskoristimo s njima. Četvrta sam godina i imam još jednu odraditi, nakon čega se planiram zaposliti i ići na fakultet u Dubrovniku – izjavila je učenica Željka Mihaljević.

Akcije je dobro prošla i kod štićenika Doma, koji su rado podijelili svoja iskustva o radu budućih medicinskih sestara i tehničara.

– Tlak mi varira jer sam inače srčani bolesnik, ali sad je dobar. Cukar je uvijek normalan i osjećam se jako dobro, iako sam već starica. Oduševljena sam kako su mlade učenice došle radi nas, a mi im se divimo jer su mlade. Zadnji put smo ih imali prije tri mjeseca. Zahvalni smo da misle na nas, jer smo već u velikim godinama. Za njima je velika potreba, a naročito za zdravstvenim osobljem nama ovdje u domu, ali i svugdje – rekla je Katica Kokotić.

– Tlak je super, a jedna unuka će mi, ako Bog da ići u Zagreb na kardiologiju. Sad sam dobro, kad sam došla u Dom bila sam jako slaba, ali sam se vježbom oporavila. Učenice su jako drage, volim mladost, samo da zdravlja imaju. Vrijedni budite, nemojte da vas ne bude briga za starije. Poštujte starije, i vas će poštovati – podsjetila je Marija Matana.

Pročitajte još

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist

[FOTO] SVEČANO OTVORENJE Novi prostor DPDS-a predstavljen uz izložbu dubrovačkog novca

Dulist