Zanimljivosti

‘DAN PO DAN’ Obilježen Međunarodni dan rijetkih bolesti

Projekcija prvog dokumentarnog filma o rijetkim bolestima ‘Dan po dan’ održala se u utorak navečer u Dvorani Visia.

Film je izrađen u koprodukciji Hrvatskog filmskog saveza i Hrvatskog saveza za rijetke bolesti, a njime se želi potaknuti gledatelje da se zapitaju što oni mogu učiniti kako bi pomogli oboljelima u svojoj okolini budući je vrlo značajno da ih njihova okolina prihvaća jer je ponekad samo malo dobre volje i pažnje dovoljno kako bi se oboljeli i članovi njihovih obitelji osjećali bolje i živjeli kvalitetnije.

Projekcija filma bila je besplatna, a glavni cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti javnosti, kao i donositelja zakonodavnih odluka o rijetkim bolestima, te njihovom utjecaju na život oboljelih osoba. Usporedo traje i ovogodišnja kampanja ‘Zagrli za rijetke bolesti’ o kojoj više informacija možete pročitati na stranici www.rijetke-bolesti.hr.

Osim u Dubrovniku, ova akcija održava se i u Splitu, Rijeci i Osijeku. Udruga kronično bolesnog djeteta ‘Zajedno do zdravlja’ djeluje od veljače 2002. godine pružajući potporu djeci oboljeloj od kroničnih i rijetkih bolesti (astma, celijakija, dijabetes, maligne bolesti i cistična fibroza) te njihovim roditeljima.

Pročitajte još

Danas se slavi blagdan Gospe od Orašca

Dulist

OD 1. SRPNJA Ryanair ponovno prometuje na liniji Dublin – Dubrovnik

Dulist

Očišćen okoliš Ville Aurore i odmarališta na Jakljanu, kreće druga faza revitalizacije

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija