Zanimljivosti

‘DAN PO DAN’ Obilježen Međunarodni dan rijetkih bolesti

'DAN PO DAN' Obilježen Međunarodni dan rijetkih bolesti

Projekcija prvog dokumentarnog filma o rijetkim bolestima ‘Dan po dan’ održala se u utorak navečer u Dvorani Visia.

Film je izrađen u koprodukciji Hrvatskog filmskog saveza i Hrvatskog saveza za rijetke bolesti, a njime se želi potaknuti gledatelje da se zapitaju što oni mogu učiniti kako bi pomogli oboljelima u svojoj okolini budući je vrlo značajno da ih njihova okolina prihvaća jer je ponekad samo malo dobre volje i pažnje dovoljno kako bi se oboljeli i članovi njihovih obitelji osjećali bolje i živjeli kvalitetnije.

Projekcija filma bila je besplatna, a glavni cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti javnosti, kao i donositelja zakonodavnih odluka o rijetkim bolestima, te njihovom utjecaju na život oboljelih osoba. Usporedo traje i ovogodišnja kampanja ‘Zagrli za rijetke bolesti’ o kojoj više informacija možete pročitati na stranici www.rijetke-bolesti.hr.

Osim u Dubrovniku, ova akcija održava se i u Splitu, Rijeci i Osijeku. Udruga kronično bolesnog djeteta ‘Zajedno do zdravlja’ djeluje od veljače 2002. godine pružajući potporu djeci oboljeloj od kroničnih i rijetkih bolesti (astma, celijakija, dijabetes, maligne bolesti i cistična fibroza) te njihovim roditeljima.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist