Županija

DAN OPĆINE Laureati novčane nagrade donirali župskoj školi

DAN OPĆINE Laureati novčane nagrade donirali župskoj školi

Svečana sjednica uz Dan Općine Župe dubrovačke održana je ovog petka te su na njoj dodijeljene godišnje nagrade ovogodišnjim laureatima profesorici Fani Perun i Zakladi Antuna Miloslavića. Svoje novčane nagrade dobitnici su proslijedili Osnovnoj školi Župa dubrovačka za nabavku informatičke opreme na čemu im je ravnatelj ove škole zahvalio.

-Sve što sam činila, činila sam iz ljubavi i iz srca prema Župi. Došla sam u razdoblje svoj života kada se želim i umjetnički izražavati, počela sam i malo skladati. Napisala sam pjesmu o Postranju, u pripremi je CD. Ne znam gdje mi je kraj. Hvala vam – poručila je Fani Perun.

-Zahvaljujem svima koji su nas nominirali. Ovo nam je dokaz da zakladu vodimo u pravome smjeru, da je zajednica prepoznala naše djelovanje. Posebno smo ponosni na stipendiranje učenika i studenata, a nadamo se da će se u dogledno vrijeme realizirati i kulturni centar u Srebrenome što bi znatno obogatilo kulturni i društveni život Župe dubrovačke – istaknuo je predsjednik Zaklade Antun Miloslavić Nikša Matuško.

Ovom prigodom župski je načelnik Silvio Nardelli podsjetio na brojne projekte koji su do sada realizirani, ali i nabrojao one koji će se realizirati u skoroj budućnosti.

-Župan zna reći da Dubrovačko-neretvanska županija slovi kao županija koja je najbolje iskoristila sredstva iz fondova EU. I mi smo u Župi dubrovačkoj doprinijeli tome postotku. Imamo se čime pohvaliti. Nedavno smo u suradnji s Dječjim vrtićem Župa dubrovačka dobili 12,5 milijuna kuna za poboljšanje uvjeta u vrtiću što će nam omogućiti bolji standard, zapošljavanje u smislu stručno-razvojnog tima. Nadalje, prošle smo godine putem Vodovoda s Hrvatskim vodama potpisali ugovor vrijedan preko šest milijuna kuna za projekt aglomeracije Župe dubrovačke. Time ćemo riješiti sve što nam je u Župi nužno, a to je kompletna kanalizacijska mrežu i vodoopskrba. Uspjeli smo dobiti i sredstva za izgradnju vrtića, projekt besplatnog interneta, zatim projekt educiranja stanovništva u vezi recikliranja otpada – istaknuo je načelnik Nardelli te dodao kako je upravo ovog četvrtka sudjelovao na prezentaciji brze ceste što ih, njegovim riječima, u Župi veoma tišti.

Župski je načelnik naglasio kako su ored Općinom još brojni projekti po pitanju izgradnje cesta, uređenja nogostupa i javnih površina. Podsjetio je na općinski socijalni program koji će, prema najnovijim izmjenama olakšati život studentima i mladi obiteljima.

Gradonačelnik Mato Franković ovom je prigodom istaknuo kako će u budućnosti kako Dubrovčani tako i Župljani biti ponosni na groblje Dubac, taj ‘vrijedan projekt koji će biti jedno arhitektonsko djelo’.

-Posebno bih naglasio JGP Libertas. Imali smo određenih problema po tom pitanju, ali smo ih riješili. Turizam raste kako u Dubrovniku tako i u Župi i Konavlima. Cijelo područje promatramo kao jedan turistički proizvod. Kada bismo se koncentrirali samo na Dubrovnik, održivost turizma ne bi se mogla postići u onoj mjeri u kojoj to želimo postići. Zato je važna suradnja s okolnim općinama. Problem prometa stvaran je i u Župi, kako i u Gradu – poručio je gradonačelnik Franković.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je okupljenima Dan općine te posebno pohvalio sve ono što se radi za poboljšanje standarda života u Župi.

-Apsolutno možete biti ponosni kako napredujete. Želim da se to tako nastavi. Postoje i problemi, načelnik je istaknuo pozitivnu demografiju i osiguranje uvjeta za djecu i mlade obitelji. Ali, to je problem koji bismo svi poželjeli imati – poručio je župan Dobroslavić.

Svečanoj sjednici uz načelnika Silvija Nardellija, župana Dobroslavića i gradonačelnika Frankovića nazočili su, među ostalim i saborski zastupnik Branko Bačić, državna tajnica Marija Vučković, državni tajnik Frano Matušić, zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo, Damir Šantek ravantelj Državne geodetske uprave, načelnik Konavala Božo Lasić, načelnik Dubrovačkog primorja Nikola Knežić primorje, načelnik Stona Vedran Antunica, načelnik Mljeta Đivo Market.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist