Natrag
22.4.2019 12:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dan neovisnosti proslavljen i u OŠ Lapad

9.10.2013 @ 17:24 Baldo Marunčić Zanimljivosti
5;5

Podijelite:

I u Osnovnoj školi Lapad u utorak je prigodno obilježen Dan neovisnosti.

U školskom holu izložene su dvije moderne instalacije povijesnog hrvatskog grba, od kojih je jedna osmišljena u obliku 25 licitarskih srca čime je prikazan i odnos prema nacionalnoj baštini.
 
Na početku prigodnog programa učenica Orsula Štaka iskrasnoslovila je Himnu, a učenik Bruno Tomc pročitao ulomke iz brošure OŠ Lapad u Domovinskome ratu, kojima je sa svim učenicima i nastavnicima podijelio sjećanja učitelja na ratne strahote i rad Škole u ratnih uvjetima.
 
– Učenice Nina Karaman i Klara Curić svima su poklonile svoje pjesme koje su posvetile braniteljima našega Grada i Lijepe Naše. Orsula Štaka recitirajući pjesmu Anite Rakidžije 'Oprosti mi sine' svih nas je dirnula u srce, a mnoge i rasplakala. Dan neovisnosti ove godine obilježili smo pod motom stihova Drage Ivaniševića: „Hrvatska je riječ koju naučih od majke/ te ja kao Hrvat brat sam sviju ljudi/ i kud god idem sa mnom je Hrvatska/“ – javljaju nam iz OŠ Lapad.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana