Natrag
20.4.2018 12:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

Dan molitve i posta za nova duhovna zvanja

14.6.2012 @ 9:24 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Pozivam sve da se danas uključite u dan molitve i posta za Dubrovačku biskupiju s nakanom za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica, svih vjernika biskupije i za nova duhovna zvanja u biskupiji – poručio je jutros na svom Facebook profilu dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Podsjetimo, biskup Uzinić 3. lipnja je proglasio današnji dan danom posta i nemrsa za Dubrovačku biskupiju u ozračju nedavnog tragičnog događaja u Banićima koje je potreslo dubrovačku Crkvu.
 
Riječ je o danu uoči svetkovine Presvetog Srca Isusova, uz koji se, po želji blaženog pape Ivana Pavla II, od 1995. obilježava i Svjetski dan molitve za posvećenje svećenika.
 
Biskup Uzinić poziva sve svećenike, redovnike i redovnice danas s početkom u 10 sati na zajednički susret i duhovnu obnovu u crkvu sv. Ignacija, na kojoj će moliti za sve svećenike koji djeluju na području biskupije. Susret će započeti pokorničkim bogoslužjem, nastaviti se euharistijskim slavljem i klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

U petak 15. lipnja, nakon jedne od svetih misa bit će organizirana ura klanjanja ili druga pobožnost Presvetom Srcu Isusovu, na kojoj će se osobito moliti za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i vjernika laika biskupije i za nova duhovna zvanja.

Na kraju tog molitvenog čina ili pobožnosti izmolit će se za sve svećenike koji djeluju na području biskupije posvetna molitva pape Benedikta XVI. Bezgrješnom Srcu Marijinu.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana