Aktualno

DAN MIMOZA NA STRADUNU ‘Preventivni pregled je najvažniji’

DAN MIMOZA NA STRADUNU 'Preventivni pregled je najvažniji'

Nacionalna humanitarna akcija ‘Dan mimoza’, u organizaciji Lige protiv raka Dubrovnik, održana je ove subote ispred Sponze. Predsjednik udruge Liga protiv raka Dubrovnik Davor Miloglav i aktivistice kluba onkoloških bolesnika sudjelujući u prodaji mimoza, širili su pozitivnu energiju i skupljali financijska sredstva za Opću bolnicu Dubrovnik, odnosno za nabavku rendgena Općeg odjela radiologije.

Jedna od aktivistica, Dubravka Čačić, rekla je kako je i sama preboljela ovu zloćudnu bolest te da je rano otkrivanje najvažnije za izlječenje.

-Akcija je vesela, s lijepim mimozama kako bi se ovaj problem vizualno približio najviše mladima kako bi i oni uočili da trebaju paziti na sebe, jer preventiva je najvažnija – dodala je Čačić.

Predsjednik udruge Miloglav istaknuo je kako je cilj organiziranja Dana Mimoze povećanje razine svijesti kod žena, poticanje na redovne preventivne ginekološke preglede, na cijepljenja te na važnost komunikacije sa svojim liječnicima.

-Uklapanjem u Nacionalni program protiv raka, na području Dubrovnika provodimo tri vrste aktivnosti. Osim Dana mimoza, tu je i Dan narcisa koji se obilježava u trećem tjednu ožujka, zatim Dan ružičaste vrpce u prvom tjednu listopada te je cijeli studeni nazvan Međunarodnim mjesecom borbe protiv raka – pojasnio je Miloglav.

Inače, ovo je 13. put da je organizirana prodaja mimoza i dijeljenja letaka te brošura u Dubrovniku, ali i u cijeloj Hrvatskoj.

Mia Josipović

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist