Natrag
23.4.2019 16:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

DAN KARIJERA NA SVEUČILIŠTU Goran Milić: ‘U budućnosti će se 70 posto ljudi baviti freelancingom’

22.2.2018 @ 14:52 Dulist Aktualno
27;27

Podijelite:

Sveučilište u Dubrovniku peti put je organiziralo Dan karijera, a ovogodišnja je tema bila ‘Freelancing – sadašnjost, budućnost ili oboje?’.

Na uvodnoj panel diskusiji, veliki interes kod publike stvorio je televizijski novinar i urednik Goran Milić. Ovaj predavač na brojnim viskoškolskim studijima, istaknuo je kako je ‘pristaša priprema za freelance’. Rekao je kako nas u budućnosti očekuje situacija u kojoj će freelanceri nadjačati – radna mjesta, tako što će se čak 70 posto osoba baviti freelancingom, dok će 30 posto ‘otpasti’ na radna mjesta. Mladima je poručio da putuju, istražuju, ali i da okuse život u drugim državama. I da se ne boje ničega.

Osim ove teme, obzirom kako i njegovi korijeni potječu s ovog područja, dotaknuo se i teme Dubrovnika. Na koji način? Mladim je studentima izdvojio teme o kojima bi pisao da živi i radi u Dubrovniku. Od poznate teme cijena nekretnina, istaknuo je i jednu izuzetno zanimljivu temu. Kako u posljednjih 100 godina, Dubrovnik nije iznijedrio svjetski poznatu i priznatu osobu, kao što je to bio slučaj u prijašnjim vremenima, a tu nas je izjednačio s Venecijom. ‘Nit’ Venecijanca, nit’ Dubrovčana’, kazao je Milić. Spomenuo je i kako na potezu od Dola do Cavtata nema, kao i osobe, priznatog – vina?

– Dubrovnik je spektakularan grad. No, Dubrovnik je i razmažen grad. Ali legendaran – rekao je Milić.

S njime su rame uz rame svima zainteresiranima govor održale i Karla Andrić iz Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca, Marijana Puljas iz Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e, suosnivačica i CEO Startaparata Helena Rosandić.

Osim panela, program je sadržavao i razna predavanja te radionice na kojima su sudionici – poduzetnici, predstavnici tvrtki i alumni govorili o bitnim aspektima freelancinga u digitalno doba. Bilo je riječi o mogućim poteškoćama, preprekama i zamkama koje očekuju sve one koji se odluče za taj profesionalni put, ali sudionici su studentima ukazali i na dobre aspekte ovog načina zapošljavanja.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana