ZanimljivostiŽupanija

DAN CIVILNE ZAŠTITE 240 učenika upoznalo se s radom hitnih službi

DAN CIVILNE ZAŠTITE 240 učenika upoznalo se s radom hitnih službi

U sklopu obilježavanja Dana civilne zaštite Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik u suradnji s ravnateljicom Osnovne škole Cavtat Katom Kukuljica, Općinom Konavle, te predstavnicima operativnih snaga zaštite i spašavanja učenicima je Osnovne škole Cavtat i pripadajućih područnih škola održao 3. ožujka edukaciju iz područja zaštite i spašavanja.

Edukacija je tijekom dana provedena u školama Čilipi i Cavtat, za ukupno gotovo 240 učenika. Pored prezentacije koju PUZS Dubrovnik provodi u sklopu programa edukacije djece iz područja zaštite i spašavanja, učenike je posebno zainteresirala oprema koju su im demonstrirali pripadnici HGSS Stanice Dubrovnik, Zavoda za hitnu medicinu, vatrogasci JVP Konavle i Državne intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik.

Pored navedenih službi koje redovito sudjeluju u ovakvim edukacijama ovom su se prilikom operativnim snagama pridružili i predstavnici Postrojbe civilne zaštite opće namjene Općine Konavle koja je prošle godine među prvim postrojbama u županiji prošla program osposobljavanja.

Ravnateljica škole Kate Kukuljica istaknula je korist ovakve prezentacije kojom se djeci dodatno približava uloga žurnih službi, korištenje broja 112, te kojom uče kako mogu pomoći sebi i prijateljima u nevolji.

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist