Aktualno

‘DAN BEZ AUTOMOBILA’ U petak svi na Garažu!

'DAN BEZ AUTOMOBILA' U petak svi na Garažu!

Udruga Sigurnost u prometu u suradnji s Razvojnom agencijom grada Dubrovnika i Udrugom RC Modeli (Dubrovnik) organizira ‘Dan bez automobila 2018.’ u petak 21. rujna od 9.30 do 11.30 sati na igralištu Osnovne škole Marina Držića.

‘Dan bez automobila’ je međunarodni dan kojim se završava obilježavanje ‘Europskog tjedna kretanja’ koji traje od 16. do 22. rujna. Hrvatska je uključena u obilježavanje ‘Europskog tjedna kretanja’ u kojem sudjeluje 749 gradova i 152 milijuna stanovnika.

Posjetitelji, građani, obitelji i djeca moći će vidjeti električna vozila koja se koriste u prometu te način njihovog punjenja, makete električnih malih trkaćih vozila te upravljati sa istima, pijane naočale…..te još puno toga, sve na jednom mjestu. Posjetitelje očekuje promidžbeni materijal!

‘Dan bez automobila’ prigoda je da pokažemo dobru volju za mijenjanjem osobnih navika i pokušamo koristiti alternativne načine transporta- bicikliranje, pješačenje i javni prijevoz! Živimo u društvu zasnovanom na motornim vozilima. No oni koji imaju i voze osobne automobile čine manjinu ukupnog broja stanovništva, a negativne popratne pojave korištenja takvog prijevoza dijelimo svi mi.

-Pozivamo sve građane, obitelji, djecu da se odazovu obilježavanju navedenog događaja i sudjeluju u druženju – ističu iz udruge Sigurnost u prometu’.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist