Politika

Daljnji rad žičare ovisi o Excelsa nekretninama. Radit će ako prihvate uvjete Gradskog vijeća

Kad će žičara početi raditi ne ovisi o Gradu Dubrovniku, nego isključivo o tvrtki Excelsa nekretnine. Rekao je to gradonačelnik Mato Franković na traženje vijećnice DDS-a Terezine Orlić konkretiziranje odgovora na pitanje kada će se žičara otvoriti. Orlić ističe kako je ovaj problem kompleksan, kako DDS podržava zakonsku regulativu, ali je istaknula i kako treba ponavljati da zbog njenog nerada svakdonevno gubi veliki broj pdouzetnika.

-Žičara jest kompleksno pitanje, jednostavnog rješenja nije bilo. Žao mi je što su se prihodi tih gopodarstvenika smanjili, ali ja moram štititi interese Grada i biti legalist – rekao je Franković dodavši kako možda Excelsa nekretnine žele postići suprotni efetk pa ne raditi do kraja godine kako bi se u javnosti stvorila drukčija percepcija.

-Mi smo za to da svi zarade, ali da se svakom plati svoje. Plati Gradu oa vozi. Teško mi je odgovorit na  pitanje kad će početi raditi. Počet će ako se potpiše sporazum i nakon što vi, gradski vijećnici, odlučite o visini koncesijske naknade. Može početi raditi 16. lipnja, ali ako koncesionar ne želi prihvatiti uvjete Gradskog vijeća, ne mora više nikada raditi – zaključio je.

Pročitajte još

BARAČ O ŽIČARI ‘Gradonačelnik je samovoljno blokirao odluku Gradskog vijeća o koncesiji’

Dulist

Koje rješenje za bankomate predlaže Jadran Barač?

Dulist

HNS-ovci: ‘Udarac po džepu jedini je lijek za najezdu bankomata’

Dulist