Županija

Dalipi i Dobroslavić o rješavanju otpada koji u dubrovački akvatorij stiže iz Albanije

Dalipi i Dobroslavić o rješavanju otpada koji u dubrovački akvatorij stiže iz Albanije

Poznato je da u provođenju jadransko-jonske strategije Hrvatska i Albanija surađuju na temi turizma, a on je povezan sa zaštitom okoliša. Albanija će učiniti sve što može da se što više približi europskim standardima u zaštiti okoliša – rekao je župan Nikola Dobroslavić nakon prvog službenog posjeta potpredsjednika Jadransko – jonske euroregije te predsjednikom Regije Albanije Aldrinom Dalipijem na novinarski upit o tome kako će se riješiti problem albanskog otpada koji za jače južine zagadi dubrovački akvatorij. Župan je dodao kako je ovo pitanje bilo i tema današnjeg sastanka.

-Razgovarali smo o tome kako albanske regije mogu ubrzati ulazak Albanije u Europsku uniju. Stajalište je Hrvatske da treba započeti pregovore s Albanijom i Sjevernom Makedonijom. Nadamo se da će to biti riješeno u svibnju prilikom velikog sastanka Europske unije sa zemljama ‘zapadnog Balkana’. Govorili smo i o potresima. Vidjeli smo tešku situaciju u Albaniji nakon recentnog potresa. I mi se nalazimo na trusnom području. Također, razgovarali smo o perspektivi povezivanja autocestom Albanije – Crne Gore – Hrvatske. U planu je dolazak albanskih studenata koji bi u Dubrovniku učili kako funkcioniraju hrvatske općine – rekao je Nikola Dobroslavić.

Predsjednik regije Tirana Aldrin Dalipi zahvalio je županu Dobroslaviću na solidarnosti koju je iskazao Albaniji za vrijeme nedavnog potresa. Naglasio je kako su Dubrovnik i Tirana snažno povezani. Naglasio je kako je potres bio težak trenutak za Albaniju, ali da se oporavljaju te su zahvalni susjedima što su prema njima pokazali solidarnost.

Pročitajte još

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist

Vodovod osigurao bolju vodoopskrbu Dubrovačkog primorja

Dulist