Kultura

Daldon i Pegan Baće u Galeriji Flora

Daldon i Pegan Baće u Galeriji Flora

Izložba Ivane Pegan Baće i Viktora Daldona pod nazivom '2×2 homework' otvorena je u Galeriji Flora, te ostaje otvorena do 28. srpnja svaki dan od 19 do 22 sata.

Ivana Pegan Baće, inače kiparica, sinoć je izložila radove u tehnici vinorelli (slikanje vinom), dok je Viktor Daldon na neki način nastavio predstavljati svoj rad,  izlažući prije Flore u kući Bukovac, te u Studiju Let 777,  u nastavku ciklusa kojim se predstavljaju dubrovački autori.

Valja napomenuti kako će se radovi Viktora Daldona u kolovozu upriličiti veliku izložbu u Kopenhagenu.

O autorima:

Ivana Pegan Baće (1971) diplomirala je na ALU u Zagrebu 1996. godine. Izlaže od 1995. u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je nekoliko međunarodnih stipendija (New York, Pariz, Vilnius), a kao kiparica autorica je više javnih skulptura u Zarentinu (Njemačka), Kemijarvi (Finska), Plasy (Češka), Asiagiu (Italija), Komarnu (Slovačka), Nantu (Italija) i Arnbrucku (Njemačka).

Viktor Daldon rođen je 1972. godine u Dubrovniku. 1995. godine upisuje Pedagoški fakultet u Rijeci (Odsjek likovne umjetnosti), a 1996. godine nastavlja studij na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu, gdje diplomira u klasi profesora Eugena Kokota 2001. godine. Član je HDLU-a i HZSU-a. Dobitnik je rektorove nagrade za slikarstvo 2001. godine.
Samostalno izlaže od 1999. godine (Zagreb, Dubrovnik, Momjan, Cavtat, Novo Mesto), te od 1998. godine na brojnim skupnim izložbama od Zagreba, Dubrovnika, Budimpešte, Italije, Francuske…) Umjetnikova djela nalaze se u zbirkama: stalni postav Moderne galerije u Zagrebu, Umjetničke galerije u Dubrovniku, Galerije Branko Ružić u Slavonskom Brodu, te u zbirci Matice hrvatske u Zagrebu, Erste banke u Zagrebu, HT-mobile u Zagrebu. Živi i radi u Dubrovniku.

 

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist