Aktualno

Đakon don Tomislav Sikavica novi ekonom Biskupije

Don Tomislav Sikavica, trajni đakon Riječke nadbiskupije, preuzeo je prošlog tjedna službu ekonoma Dubrovačke biskupije od dosadašnjeg ekonoma Nikole Živkovića koji se zbog obiteljske situacije, a nakon isteka Ugovora o radu na određeno vrijeme, vraća u Zagreb.

Kako navode iz Dubrovačke biskupije, Sikavica se prošle godine javio na oglas za posao na radno mjesto ekonoma Dubrovačke biskupije i bio je jedan od kandidata u užem izboru između dvadeset prijavljenih. Sada, uz pristanak njegovog biskupa ordinarija mons. Ivana Devčića, riječkog nadbiskupa, dolazi u Dubrovnik.

Don Tomislav Sikavica rođen je 28. listopada 1974. godine u Rijeci. Nakon završetka Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka upisuje fakultet ekonomije na Sveučilištu u Rijeci, na kojem od 1993. do 1997. godine studira Poslovnu informatiku. Od samog početka studija do 2004. godine radio je u raznim poduzećima poslove programiranja knjigovodstvenih aplikacija, te upravljanja procesima građevinske struke i stambenim fondovima. Teološki fakultet upisuje 2004. godine, a po završetku studija 27. veljače 2010. zaređen je za trajnog đakona Riječke nadbiskupije. U tom razdoblju volonterski je uključen u rad Caritasa i Teologije u Rijeci kroz vođenje savjetovanja i pomoći u računalnim, računovodstvenim i poreznim programskim rješenjima. Nakon ređenja uključen je u rad ureda pastoralnog vikara u riječkom Ordinarijatu i upravno vijeće Doma za žene žrtve obiteljskog nasilja, a pastoralno je djelovao na župama Riječke nadbiskupije i predavao vjeronauk u osnovnim i srednjim školama. Oženjen je, otac dvoje djece.

Izvor i foto: Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

[VIDEO] KAKAV PROPUST Promoviraju Crnu Goru kadrovima iz Dubrovnika!

Dulist

PUŠILI I PILI U ZRAKOPLOVU Pri slijetanju u Podgoricu privedeno 13 pomoraca, među njima i četiri Hrvata

Dulist

Od ponedjeljka ponovno prometuje i Libertasova linija 17 A

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija