Natrag
19.3.2019 20:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

Đakon don Tomislav Sikavica novi ekonom Biskupije

18.7.2018 @ 11:29 Dulist Aktualno
2;2

Podijelite:

Don Tomislav Sikavica, trajni đakon Riječke nadbiskupije, preuzeo je prošlog tjedna službu ekonoma Dubrovačke biskupije od dosadašnjeg ekonoma Nikole Živkovića koji se zbog obiteljske situacije, a nakon isteka Ugovora o radu na određeno vrijeme, vraća u Zagreb.

Kako navode iz Dubrovačke biskupije, Sikavica se prošle godine javio na oglas za posao na radno mjesto ekonoma Dubrovačke biskupije i bio je jedan od kandidata u užem izboru između dvadeset prijavljenih. Sada, uz pristanak njegovog biskupa ordinarija mons. Ivana Devčića, riječkog nadbiskupa, dolazi u Dubrovnik.

Don Tomislav Sikavica rođen je 28. listopada 1974. godine u Rijeci. Nakon završetka Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka upisuje fakultet ekonomije na Sveučilištu u Rijeci, na kojem od 1993. do 1997. godine studira Poslovnu informatiku. Od samog početka studija do 2004. godine radio je u raznim poduzećima poslove programiranja knjigovodstvenih aplikacija, te upravljanja procesima građevinske struke i stambenim fondovima. Teološki fakultet upisuje 2004. godine, a po završetku studija 27. veljače 2010. zaređen je za trajnog đakona Riječke nadbiskupije. U tom razdoblju volonterski je uključen u rad Caritasa i Teologije u Rijeci kroz vođenje savjetovanja i pomoći u računalnim, računovodstvenim i poreznim programskim rješenjima. Nakon ređenja uključen je u rad ureda pastoralnog vikara u riječkom Ordinarijatu i upravno vijeće Doma za žene žrtve obiteljskog nasilja, a pastoralno je djelovao na župama Riječke nadbiskupije i predavao vjeronauk u osnovnim i srednjim školama. Oženjen je, otac dvoje djece.

Izvor i foto: Dubrovačka biskupija

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana