Natrag
21.2.2019 04:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

DAD traži kvalitetno urbanističko planiranje

5.1.2013 @ 14:24 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Društvo arhitekata Dubrovnik u ponedjeljak će u prostorijama Društva prijatelja dubrovačke starine  održati konferenciju za novinare. Dvije su teme ove konferencije, pišu iz DAD-a.

– Javne rasprave o Prijedlogu II Izmjena i dopuna  GUP-a Grada Dubrovnika i  primjedbi i prijedloga Društva arhitekata Dubrovnika koje su upućene Gradu Dubrovniku 3. siječnja 2013. u kojima smo detaljno ukazali na nezakonitosti i na daljnju devastaciju usprkos elaboriranim prijedlozima našeg Društva koje sustavno ponavljamo do 2009.god. Ponovo tražimo kvalitetan pristup urbanističkom planiranju Grada putem jasne prostorne strategije – ističu. Druga tema je javna rasprava o Studiji o utjecaju na okoliš Športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem Srđ, koja se ističu temelji na neprihvaćenom idejnom rješenju neusklađenom s važećom prostornom dokumentacijom i  propisima, a održava se 8. siječnja 2013. god.

– Posebno se osvrćemo na pogrešno informiranje javnosti  o ovom pitanju – napominje se u pozivu za konferenciju za novinare, kojeg potpisuje predsjednica DAD-a Marija Kojaković.

Početak je u 11 sati.
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana