Aktualno

DAD traži kvalitetno urbanističko planiranje

DAD traži kvalitetno urbanističko planiranje

Društvo arhitekata Dubrovnik u ponedjeljak će u prostorijama Društva prijatelja dubrovačke starine  održati konferenciju za novinare. Dvije su teme ove konferencije, pišu iz DAD-a.

– Javne rasprave o Prijedlogu II Izmjena i dopuna  GUP-a Grada Dubrovnika i  primjedbi i prijedloga Društva arhitekata Dubrovnika koje su upućene Gradu Dubrovniku 3. siječnja 2013. u kojima smo detaljno ukazali na nezakonitosti i na daljnju devastaciju usprkos elaboriranim prijedlozima našeg Društva koje sustavno ponavljamo do 2009.god. Ponovo tražimo kvalitetan pristup urbanističkom planiranju Grada putem jasne prostorne strategije – ističu. Druga tema je javna rasprava o Studiji o utjecaju na okoliš Športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem Srđ, koja se ističu temelji na neprihvaćenom idejnom rješenju neusklađenom s važećom prostornom dokumentacijom i  propisima, a održava se 8. siječnja 2013. god.

– Posebno se osvrćemo na pogrešno informiranje javnosti  o ovom pitanju – napominje se u pozivu za konferenciju za novinare, kojeg potpisuje predsjednica DAD-a Marija Kojaković.

Početak je u 11 sati.
 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist