Zanimljivosti

„Da, ti to možeš“

„Da, ti to možeš“

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije organiziralo je okrugli stol „Da, ti to možeš“ posvećenom ženama s invaliditetom.

Na njemu su sudjelovale i zamjenica župana Marija Vučković te pročelnica za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Nina Skurić.

Marija Vučković tom je prilikom rekla je da je svjesna da institucije ne čine dovoljno da olakšaju ženama s invaliditetom uključivanje u život zajednice. Budući da je ženama s invaliditetom zapošljavanje dodatno otežano, zamjenica je naglasila važnost događaja poput ovog koji tim ženama pružaju priliku da javno ispričaju s kakvim se problemima suočavaju te institucijama da te probleme riješe.

Među sudionicama okruglog stola bile su i paraolimpijka Ana Sršen, glasnogovornica hotela Rixos Libertas Roberta Šimunović, Antonija Kiriđija iz Županijske Lučke uprave, ujedno i članica Društva Multiple Skleroze Dubrovnik, studentica Medija i kulture društva Željka Surla, Sanja i Marina Mustapić te brojni drugi pripadnici javnog života Dubrovačko-neretvanske županije.        
 

Pročitajte još

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist