Zanimljivosti

‘Da smo znali da prodajemo Markićki ne bi se držali procjene’

'Da smo znali da prodajemo Markićki ne bi se držali procjene'

Zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije msgr. Želimir Puljić komentirao je u četvrtak prodaju crkvenog zemljišta na otoku Šipanu čelnici inicijative “U ime obitelji“ Željki Markić, s kojom je ugovor o kupoprodaji sklopljen u vrijeme dok je msgr. Puljić bio dubrovački biskup.

– Stoji tvrdnja da je Dubrovačka biskupija obustavila prvotnu namjeru župnog ekonomskog vijeća u župi Suđurađ da prodaju spomenutu česticu zemljišta na Šipanu. Učinili su, naime, oglas o prodaji, a nisu tražili dopuštenje Dubrovačke biskupije, kako to zahtijeva crkvena procedura. Kad su potom dopisom obrazložili razloge zbog kojih bi otuđili te parcele, angažiran je stručnjak za procjenu spomenutih nekretnina, pa se prema njegovoj procjeni išlo u prodaju koju je potpisao mjesni župnik don Slavko Grubišić, a dobivenim novcem obnovila se Gospina crkva u Pakljenoj – navodi msgr. Puljić.

– Budući da se sada nisam mogao sjetiti procjene i cjelokupnog iznosa, nazvao sam don Slavka koji me podsjetio na ono što stoji u potpisanom ugovoru koji je ovjeren kod Javnog bilježnika. Nismo tada poznavali Željku Markić – veli msgr. Puljić, piše SlobodnaDalmacija.

Ali je u šali dodao kako se ne bi držali procjene nekretnina “da su znali da je ovako hrabra žena koja zastupa općeljudske i kršćanske vrijednosti i da će se ovako angažirati oko braka i obitelji“.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist