Hrvatska

DA NE BI PUKLI S hrvatskog tržišta se povlači čitava serija kondoma

DA NE BI PUKLI S hrvatskog tržišta se povlači čitava serija kondoma

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) objavila je na svojim internetskim stranicama kako je od tvrtke Reckitt Benckiser Healthcare stigla obavijest o povlačenju serije kondoma ‘Durex Real Feel’ s rokom valjanosti do siječnja 2021. godine, zbog povećane mogućnosti puknuća.

Povlačenje se provodi jer je proizvođač testiranjem kod navedene serije utvrdio da je pri kraju isteka roka valjanosti mogućnost puknuća proizvoda viša u odnosu na međunarodne standarde kvalitete za muške prezervative od sintetičkih materijala (ISO 23409). Korisnici koji imaju proizvod Durex Real Feel kondomi serije 1000427067 upućuju se da, radi povrata novca, navedeni proizvod vrate na prodajno mjesto na kojem je kupljen – stoji u objavi HALMED-a.

Veleprodajna i maloprodajna mjesta koja na zalihama imaju navedenu seriju proizvoda HALMED je uputio da, radi povrata proizvoda, kontaktiraju referentne osobe proizvođača za Republiku Hrvatsku.
-U Hrvatskoj dosad nije zaprimljena ni jedna prijava štetnog događaja vezanog uz medicinski proizvod Durex Real Feel kondomi – zaključuju u HALMED-u.

Foto: Durex.co.uk

Pročitajte još

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist