Crna kronika

Cviku pravomoćno osam godina

Jakša Cvitanović Cvik pravomoćnom je presudom Vrhovnog suda osuđen na osma godina zatvora zbog dilanja heroina i ustrojavanja zločinačke organizacije na Korčuli.

No, ukinuta je presuda, donosi Index.hr, koja se odnosi na pranje novca zarađenog dilanjem. Zaključak sudaca jest da nije dovoljno utvrđeno činjenično stanje, pa će taj dio optužnice morati ponovno na raspravu. Za pranje novca sudit će ponovno i njegovom bratu Mirjanu, koji je osuđen pravomoćno na tri i pol godine za dilanje, a Cviku će se ponoviti suđenje i za sprječavanje dokazivanja, odnosno, prijetnje svjedocima.

Potvrđena je presuda dijelu preostalih optuženika, onima koji su se nalazili u vrhu optužnice i za koje se smatra da spadaju u uži krug Cvikovih suradnika. Riječ je o ljudima koji su uglavnom već bili na udaru zakona zbog problema s drogom.

Za sedam optuženika iz "donjeg doma" presuda je ukinuta te će im se ponovno suditi. Nije bilo dovoljno to što ih je teretila isključivo Želita Tomić pa Vrhovni sud smatra da treba bolje utvrditi činjenično stanje.

Izvor: index.hr

Pročitajte još

TJEDAN NA CESTAMA Skoro 650 mjera protiv nesavjesnih vozača

Dulist

PLATIT ĆE PAPRENU KAZNU Skrivio prometnu pod utjecajem alkohola pa pobjegao s mjesta nesreće

Dulist

VIKEND REKORDER Vozač zaustavljen u Metkoviću s preko dva promila

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija