Crna kronika

Cviku pravomoćno osam godina

Jakša Cvitanović Cvik pravomoćnom je presudom Vrhovnog suda osuđen na osma godina zatvora zbog dilanja heroina i ustrojavanja zločinačke organizacije na Korčuli.

No, ukinuta je presuda, donosi Index.hr, koja se odnosi na pranje novca zarađenog dilanjem. Zaključak sudaca jest da nije dovoljno utvrđeno činjenično stanje, pa će taj dio optužnice morati ponovno na raspravu. Za pranje novca sudit će ponovno i njegovom bratu Mirjanu, koji je osuđen pravomoćno na tri i pol godine za dilanje, a Cviku će se ponoviti suđenje i za sprječavanje dokazivanja, odnosno, prijetnje svjedocima.

Potvrđena je presuda dijelu preostalih optuženika, onima koji su se nalazili u vrhu optužnice i za koje se smatra da spadaju u uži krug Cvikovih suradnika. Riječ je o ljudima koji su uglavnom već bili na udaru zakona zbog problema s drogom.

Za sedam optuženika iz "donjeg doma" presuda je ukinuta te će im se ponovno suditi. Nije bilo dovoljno to što ih je teretila isključivo Želita Tomić pa Vrhovni sud smatra da treba bolje utvrditi činjenično stanje.

Izvor: index.hr

Pročitajte još

U brazilskim vodama teška nesreća na AP Dubrava, smrtno stradala dva pomorca

Dulist

ZAVJET ŠUTNJE U pucnjavi na Pločama propucan je taksist iz Stare Mokošice

Dulist

NALET MOTOCIKLA U prometnoj nesreći u Orebiću smrtno stradala 15-godišnjakinja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija