Županija

Cvijeto Cvjetković na čelu HSU-a Dubrovačko-neretvanske županije

Cvijeto Cvjetković na čelu HSU-a Dubrovačko-neretvanske županije

Cvijeto Cvjetković novi je predsjednik HSU-a Dubrovačko-neretvanske županije izabran na ovog utorka održanoj izvanrednoj skupštini.

Za potpredsjednike su izabrani Pero Memed i Nada Veraja, a u Nadzorni odbor ušli su Vlaho Violić kao predsjednik te članovi Zoran Ostojić, Andrijana Musulin, Marin Sambrailo i Ante Mandić.

Izvanredna skupština županijskog HS-a održana je nakon što je krajem prosinca prošle godine Središnjica Hrvatske stranke umirovljenika odlučila staviti u mirovanje dubrovačko-neretvansku podružnicu. To se dogodilo je dotadašnji predsjednik Ivan Margaretić nije uspio u zadanom mu roku oformiti najmanje šest općinskih ili gradskih podružnica u novom mandatu.

Novi predsjednik Cvijeto Cvjetković obnašao je niz odgovornih dužnosti u postrojbama Hrvatske vojske (163. brigada HV), a od 1994. je bio na dužnosti predstojnika Ureda za obranu Dubrovnik. Obavljao je i poslove direktora Luke Dubrovnik, a nakon umirovljenja od 2013. radi kao privatni poduzetnik. Jedan je do osnivača Udruge umirovljenika Općine Župa dubrovačka i član Mješovitog zbora Libertas.

Današnjoj su skupštini nazočili i predsjednik HSU Silvano Hrelja te potpredsjednik Veselko Gabričević.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist