Aktualno

ČUVARI TRADICIJE Mali kolendari zapjevali u gradskoj vijećnici

Gradska vijećnica danas je odzvanjala kolendom i božićnim pjesmama. Gradonačelnik Mato Franković, njegova zamjenica Jelka Tepšić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i njihovi suradnici primili su brojne male kolendare koji su im pjesmom došli čestitati nadolazeće blagdane.

Polaznici Radionice kolenda i božićnih pjesama u organizaciji Matice hrvatske ogranak Dubrovnik tradicionalno su pjesmom i svirkom pozdravili predstavnike gradske uprave. Predvođeni mentoricama Sanjom Dražić i Paolom Dražić Zekić , pokazali su kako vrijedno čuvaju tradiciju kolende dubrovačkog kraja. Gradonačelnik Mato Franković ih je pozdravio i zahvalio im na dolasku, poželjevši njima i njihovim obiteljima obilje zdravlja i sreće povodom nadolazećih blagdana.

Vijećnicu su danas posjetila i dječica iz dječjeg vrtića Ciciban, koja su s tetama grleno pjevali pjesmice o svetom Nikoli, božićne napjeve i mnoge druge. Pozdravio ih je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica sa suradnicima, koji su pohvalili njihovo umijeće i poželjeli im sretne blagdane. Djeca su svim predstavnicima Grada čestitali Božić, a ovom prigodom uručili su predsjedniku Gradskog vijeća sliku okićenog Straduna, njihov vlastiti uradak.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i suradnici te zamjenica župana Žaklina Marević dočekale su učenike prvih i petih razreda OŠ Lapad. Oni su s ravnateljicom i učiteljicama, uz pratnju učenika Nikole na gitari i Marka na flauti, veselo otpjevali dubrovačku kolendu, U sve vrijeme godišta i druge pjesme. Zamjenice su im čestitale nadolazeće blagdane i poručile da uživaju u nadolazećim praznicima.

Pročitajte još

Dozvoljeno paljenje vatre na otvorenom od 28. do 30. svibnja

Dulist

OPG OBITELJI BUCONIĆ Mati Kate je ‘doktorica za artičoke’, a ni jagode nisu za bacit’!

Mia Njavro Banić

Važna obavijest redakcije DuLista

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija