Grad

ČUPAJU SE MLADI IZBOJI Kome smeta murva na Pilama?

ČUPAJU SE MLADI IZBOJI Kome smeta murva na Pilama?

Nakon što su Eko-Omblići upozorili kako se i ove godine, baš kao i lani, nastavlja uništavanje murve na Pilama, stigao je odgovor iz gradskog poduzeća Vrtlar.

-Netko je prije nekoliko dana digao namjerno sve mlade zelene izdanke stare murve na Pilama! ‘Tko to čini?’ pitaju nas neki naši sugrađani, koji su kao i mi toliko bili sretni da je i ove godine stara murva na Pilama opet omladila kao i lani. Ogorčeni građani predlažu  da se pregledaju snimke na kamerama na Pilama te utvrdi tko to ( još od prošle godine) uporno čini! – ističu Eko-Omblići.

-Na Pilama se nalazi vrijedno stablo stare murve na kojoj su naši djelatnici, uz pomoć Šumarskog instituta, prošle godine izvršili sanacijsku rezidbu. Iz debla su izrasli mladi izboji, međutim prošle godine su isti sukcesivno čupani od strane nepoznatih počinitelja. Ove godine su ponovo počeli rasti mladi izboji, međutim tijekom prošle noći, ponovo su svi polomljeni što dovodi u pitanje obnovu ovog vrijednog stabla – ističu iz Vrtlara, iz kojeg su od gradskih komunalaca zatražili da se poduzmu potrebne radnje kako bi se ubuduće onemogućilo uništavanje murve.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović