Kultura

‘CRVENO OBOJENO CRVENIM’ U pridvorskom samostanu sv. Vlaha otvorena izložba DULU-a

'CRVENO OBOJENO CRVENIM' U pridvorskom samostanu sv. Vlaha otvorena izložba DULU-a

U nedjelju u klaustru franjevačkog samostana sv. Vlaha u Pridvorju otvorena je izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika “Crveno obojeno crvenim”. Na izložbi se predstavilo 15 autora s 24 rada uglavnom akrila na platnu. Izložba će biti otvorena od 1. do 20. rujna 2019.

Sudionici izložbe su Andrea Vukoja, Luce Đuraš, Mirica Dubčić, Dubravka Rathman, Nikola Dubčić Nino, Franica Čebirić, Dragica Lučić Maca, Miroslav Stamatović, Marijana Hure, Marjan Fragić, Anto Violić, Sunčana Barbarić, Baldo Božović, Nedjeljka Gligor Nene i Valter Kožul.

Ovo je četvrta izložba DULU-a u ovoj godini, a riječ je o radovima koje je tijekom svibnja ove godine mogla vidjeti i dubrovačka publika na izložbi u Sponzi. Zbog dobrog prijema kod publike odlučeno je da se i ubuduće s nekom od uspješnijih izložbi DULU predstavi van Grada. Tako je u suradnji s Muzejima i galerijama Konavala realizirana ova ideja.

Izložba je sufinancirana je sredstvima Grada Dubrovnika, Upravnog odjela za kulturu i baštinu.

Dubrovačka udruga likovnih umjetnika djeluje 40 godina. Danas broji 26 aktivnih članova. Od 2000. godine je članica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije. Uz godišnje izložbe svojih članova Udruga se posebno istakla u organizaciji županijskih izložbi te likovnih kolonija na kojima osim članova Udruge sudjeluju likovni umjetnici iz čitave Hrvatske i inozemstva. Od 2007. DULU sudjeluje na Susretima neprofesionalnih likovnih stvaratelja, koje organizira HRVATSKI SABOR KULTURE, te je 2007. u Bjelovaru, 2010. u Karlovcu i 2016. u Koprivnici dobila nagradu kao najuspješnija udruga za likovno stvaralaštvo.

Fotografije: Igor Brautović

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist