Kultura

‘CRVENO OBOJENO CRVENIM’ U Pridvorju izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika

'CRVENO OBOJENO CRVENIM' U Pridvorju izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika

U atriju samostana sv. Vlaha u Pridvorju u nedjelju, 1. rujna u 11 sati otvara se izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika “Crveno obojeno crvenim”. Na izložbi se predstavlja 15 autora s 23 rada. Izložba će biti otvorena od 01. do 20. rujna 2019.

Dubrovačka udruga likovnih umjetnika djeluje 40 godina. Danas broji 26 aktivnih članova. Od 2000. godine je članica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije. Uz godišnje izložbe svojih članova Udruga se posebno istakla u organizaciji županijskih izložbi te likovnih kolonija na kojima osim članova Udruge sudjeluju likovni umjetnici iz čitave Hrvatske i inozemstva. Od 2007. DULU sudjeluje na Susretima neprofesionalnih likovnih stvaratelja, koje organizira HRVATSKI SABOR KULTURE, te je 2007. u Bjelovaru, 2010. u Karlovcu i 2016. u Koprivnici dobila nagradu kao najuspješnija udruga za likovno stvaralaštvo.

Izložba je organizirana u suradnji s Muzejima i galerijama Konavala i sufinancirana je sredstvima Grada Dubrovnika, Upravnog odjela za kulturu i baštinu.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist