Natrag
25.4.2019 21:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

CRVENI KRIŽ Uspješne Lapađanke i Medicinarke

7.4.2014 @ 20:08 Dulist Zanimljivosti
13;13

Podijelite:

U subotu je u Pločama održano 18. Međužupanijsko natjecanje mladih HCK Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

U teoretskom djelu natjecanja provjeravalo se znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima. U praktičnom djelu natjecanja ocjenjivale su se vještine iz pružanja prve pomoći. Cilj natjecanja je motivirati mlade osobe za humanitarno djelovanje u zajednici i popularizirati doktrinu pružanja prve pomoći među mlađom populacijom.

U konkurenciji podmladka natjecalo se ukupno 15 ekipa, OŠ Lapad osvojila je 2. mjesto. Ekipa je nastupila u sastavu: Miriam Šoletić, Maxi Wolf, Domenika Glavinić, Leonarda Fabris, Petra Kukuljica i Andrea Lončarić, s mentorom Ivanom Cikatićem. U konkurenciji mladeži natjecalo se ukupno 10 ekipa, Medicinska škola Dubrovnik osvojila je 3. mjesto. Ekipa je nastupila u sastavu: Ana Butigan, Ana Oberan, Katija Kordić, Magdalena Jurković, Ana Gnječ i Marija Bilić, s mentoricom Marijom Čupić.

Izniman doprinos ovom natjecanju dali su članovi Kluba mladih GDCK Dubrovnik koji su sudjelovali u izradi ozljeda i rana za praktični dio.

– Ovim putem čestitamo našim predstavnicima i njihovim mentorima – poručuju iz dubrovačkog Crvenog križa.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana