Zanimljivosti

CRVENI KRIŽ Uspješne Lapađanke i Medicinarke

Crveni križ

U subotu je u Pločama održano 18. Međužupanijsko natjecanje mladih HCK Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

U teoretskom djelu natjecanja provjeravalo se znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima. U praktičnom djelu natjecanja ocjenjivale su se vještine iz pružanja prve pomoći. Cilj natjecanja je motivirati mlade osobe za humanitarno djelovanje u zajednici i popularizirati doktrinu pružanja prve pomoći među mlađom populacijom.

U konkurenciji podmladka natjecalo se ukupno 15 ekipa, OŠ Lapad osvojila je 2. mjesto. Ekipa je nastupila u sastavu: Miriam Šoletić, Maxi Wolf, Domenika Glavinić, Leonarda Fabris, Petra Kukuljica i Andrea Lončarić, s mentorom Ivanom Cikatićem. U konkurenciji mladeži natjecalo se ukupno 10 ekipa, Medicinska škola Dubrovnik osvojila je 3. mjesto. Ekipa je nastupila u sastavu: Ana Butigan, Ana Oberan, Katija Kordić, Magdalena Jurković, Ana Gnječ i Marija Bilić, s mentoricom Marijom Čupić.

Izniman doprinos ovom natjecanju dali su članovi Kluba mladih GDCK Dubrovnik koji su sudjelovali u izradi ozljeda i rana za praktični dio.

– Ovim putem čestitamo našim predstavnicima i njihovim mentorima – poručuju iz dubrovačkog Crvenog križa.

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist