Politika

CRVENE PALICE Gradski vijećnici neće prihvatiti izvješća DURA-e, Sanitata i Vodovoda!

CRVENE PALICE Gradski vijećnici neće prihvatiti izvješća DURA-e, Sanitata i Vodovoda!

Gradski vijećnici u ponedjeljak, 18. svibnja neće prihvatiti tri izvješća o poslovanju za 2017. godinu.

Riječ je o Dubrovačkoj razvojnoj agenciji DURA te komunalnim tvrtkama Vodovod i Sanitat. Ovdje svakako treba istaknuti kako se iz izvješća o poslovanju u prošloj godini za sva tri subjekta može iščitati kako su poslovala s dobiti, no, iako je objašnjenje izostalo, za pretpostaviti je kako je riječ o nepravilnostima u radu koje su prošle godine utvrđene revizijama.

Revizija se spominje tek u izvješću DURA-e, čija je bivša direktorica Andrea Novaković, podsjetimo, dobila i kaznenu prijavu zbog sumnje u malvezacije o čemu pročitajte ovdje, a o nizu nepravilnosti u Dubrovačkoj razvojnoj agenicji prvi je prošle godine pisao DuList.

Kako se navodi u izvješću o poslovanju DURA- za 2017. godinu, o kojem će vijećnici raspravljati u ponedjeljak, a koju od 28. travnja vodi Ana Marija Pilato, u svibnju prošle godine započete su aktivnosti Uprave za ispunjenje preporuka revizijskog izvješća.

Niz nepravilnosti utvrđen je i u poslovanju Sanitata, kojega je do 23. lipnja 2017. godine vodio HNS-ov Vedran Kunica, a nakon prijelaznog razdoblja na čelu s Nikom Kapetanićem, krajem prosinca dužnost direktora preuzima DUSTRA-in Tomislav Tabak. No, Sanitat je, prema dostavljenom izvješću, prošlu godinu ipak završio u plusu od nešto više od 3 milijuna kuna.

Jednako tako, vijećnici ne bi trebali prihvatiti ni izvješće o poslovanju Vodovoda, kojemu je na čelu, kao predsjednik Uprave do 23. lipnja bio HNS-ovac Valentin Dujmović, nakon čega je na tu dužnost imenovan DDS-ov Lukša Matušić. I Vodovod je prošlu goidnu završio u plusu s nešto više od pola milijuna kuna, no ‘crvenu tablicu’ gradski vijećnika ovo će komunalno društvo također vjerojatno zaraditi zbog nalaza revizije koja je i danas nepoznata javnosti pa čak i gradski vijećnicima koji su uz poziv za iduću sjednicu dobili tek Izvještaj o provedenoj analizi postupka bagatelne i jednostavne nabave Vodovoda Dubrovnik, a koji se tiče dvorane na Omblii o čemu je govora bilo na samom početku mandata gradonačelnika Mata Frankovića, a što možete pročitati ovdje.

Svakako treba podsjetiti kako se revizija Vodovoda nekoliko puta spominjala na sjednici Gradskog vijeća pa je tako u ožujku ove godine gradonačelnik Mato Franković, odgovarajući na pitanje vijećnika Mladena Gojuna istaknuo kako je ista pokazala niz nepravilnosti koje je, jednako kao i kad je u pitanju Sanitat, prijavo nadležnim tijelima.
-Dobit ćete izvještaj za iduću sjednicu, ali za jedan dio predmeta, jer toliko toga puno ima da vas je teško izvijestiti odjednom – odgovorio je na Gojunovo pitanje gradonačelnik te dodao kako u ostalim tvrtkama veće nepravilnosti nisu pronađene.

-Kod Libertasa je to bilo više nesnalaženje i financijsko neznanje, nego želja za nekom velikom manipulacijom – rekao je tada Franković, a spomenimo i to kako je u izvješću gradonačelnika za drugi dio 2017. godine navedeno kako je i izvješće o obavljenoj reviziji u Vodovodu proslijedio DORH-u.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist