Aktualno

“Cruiseri su okosnica domaćeg turizma”

Knjiga „Cruising-turizam Razvoj, strategije i ključni nositelji“ autorice doc. dr. sc. Doris Peručić predstavljena je danas na Sveučilištu u Dubrovniku.

Govoreći uvodno o značaju knjige, prorektor za studije i studente prof. dr. sc. Željko Kurtela kazao je kako je knjiga znanstveni i stručan rad pisan na razumljiv način. Recenzenti knjige, prof. dr. sc. Tihomir Vranešević, prof. dr. sc. Drago Ružić i prof. dr. sc. Ivo Ban iznijeli su prednosti i posebnosti ovog znanstvenog djela.

Tako je Vranešević istaknuo kako tema cruising-turizma prožima cjelokupni autoričin duh u znanstvenoj karijeri. Ružić je dodao kako je riječ o prerađenom i inoviranom tekstu disertacije.
– Knjiga je rezultat stvarne potrebe jer je cruising-turizam jedan od najdinamičnijih segmenata svjetskog turizma i okosnica domaćeg turizma. Ne postoji djelo koje, poput ovog, na sustavan način obrađuje probleme te djelatnosti. Na 270 stranica i sedam poglavlja autorica obrađuje povijest, ponudu i potražnju, marketing kompanija i učinke na destinacije – rekao je Ružić.

Knjiga je strukturirana, istaknuo je Ružić, prema najvišim svjetskim znanstvenim standardima, a u njoj se na kvalitetan način obrađuje marketinški pristup temi, s nizom recentnih primjera iz prakse. Pisana je razumljivim jezikom, što je čini pristupačnom ne samo studentima i stručnjacima, već i široj javnosti.

Emeritus Ivica Ban kazao je kako je svaka nova knjiga svečanost za autora, izdavača i publiku.
– U ovoj knjizi se na profesionalan i znanstven, precizan i ekonomski način obrađuju problemi i pitanja cruising-turizma, kao izuzetno dinamične djelatnosti. U nju su utkana vrijedna iskustva autorice kao članice posade, ali i putnice-istraživačice. Među recima se osjeća atmosfera, šušur i luksuz, čuju zvukovi brodskih sirena. Riječ je o zbilja kvalitetnom sveučilišnom udžbeniku, namjenjenom i širem krugu čitateljstva – istaknuo je Ban.

Autorica knjige, nastavnica na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, doc. dr. sc. Doris Peručić izjavila je kako joj je kao motiv za pisanje knjige poslužilo dosadašnje iskustvo, tako da je i u knjizi nastojala unijeti što više primjera iz prakse.
– U knjizi se mogu naći brojne informacije koji nisu rezultat samo istraživanja za stolom – kazala je Peručić.

Korice knjige ilustrirala je likovna umjetnica Iris Lobaš Kukavičić.

Pročitajte još

STALE GRADSKE URE Sat na zvoniku u kvaru

Dulist

VIDEO/VELIKI PLJESAK ZA MALE PLESAČE ‘Zumbastični’ završetak Trstenskog ljeta!

Dulist

OBAVIJEST OTOČANIMA Predajte zahtjeve za nove otočne iskaznice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija