Aktualno

“Cruiseri su okosnica domaćeg turizma”

"Cruiseri su okosnica domaćeg turizma"

Knjiga „Cruising-turizam Razvoj, strategije i ključni nositelji“ autorice doc. dr. sc. Doris Peručić predstavljena je danas na Sveučilištu u Dubrovniku.

Govoreći uvodno o značaju knjige, prorektor za studije i studente prof. dr. sc. Željko Kurtela kazao je kako je knjiga znanstveni i stručan rad pisan na razumljiv način. Recenzenti knjige, prof. dr. sc. Tihomir Vranešević, prof. dr. sc. Drago Ružić i prof. dr. sc. Ivo Ban iznijeli su prednosti i posebnosti ovog znanstvenog djela.

Tako je Vranešević istaknuo kako tema cruising-turizma prožima cjelokupni autoričin duh u znanstvenoj karijeri. Ružić je dodao kako je riječ o prerađenom i inoviranom tekstu disertacije.
– Knjiga je rezultat stvarne potrebe jer je cruising-turizam jedan od najdinamičnijih segmenata svjetskog turizma i okosnica domaćeg turizma. Ne postoji djelo koje, poput ovog, na sustavan način obrađuje probleme te djelatnosti. Na 270 stranica i sedam poglavlja autorica obrađuje povijest, ponudu i potražnju, marketing kompanija i učinke na destinacije – rekao je Ružić.

Knjiga je strukturirana, istaknuo je Ružić, prema najvišim svjetskim znanstvenim standardima, a u njoj se na kvalitetan način obrađuje marketinški pristup temi, s nizom recentnih primjera iz prakse. Pisana je razumljivim jezikom, što je čini pristupačnom ne samo studentima i stručnjacima, već i široj javnosti.

Emeritus Ivica Ban kazao je kako je svaka nova knjiga svečanost za autora, izdavača i publiku.
– U ovoj knjizi se na profesionalan i znanstven, precizan i ekonomski način obrađuju problemi i pitanja cruising-turizma, kao izuzetno dinamične djelatnosti. U nju su utkana vrijedna iskustva autorice kao članice posade, ali i putnice-istraživačice. Među recima se osjeća atmosfera, šušur i luksuz, čuju zvukovi brodskih sirena. Riječ je o zbilja kvalitetnom sveučilišnom udžbeniku, namjenjenom i širem krugu čitateljstva – istaknuo je Ban.

Autorica knjige, nastavnica na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, doc. dr. sc. Doris Peručić izjavila je kako joj je kao motiv za pisanje knjige poslužilo dosadašnje iskustvo, tako da je i u knjizi nastojala unijeti što više primjera iz prakse.
– U knjizi se mogu naći brojne informacije koji nisu rezultat samo istraživanja za stolom – kazala je Peručić.

Korice knjige ilustrirala je likovna umjetnica Iris Lobaš Kukavičić.

Pročitajte još

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist

Počinje isplata dječjeg doplatka za ožujak

Dulist

OD PONOĆI Počinje izborna šutnja!

Dulist