Hrvatska

Crobarometar: HDZ prestigao SDP

Najnovije istraživanje Crobarometar Dnevnika Nove TV pokazuje kako je Most počeo gubiti potporu, a HDZ i SDP su zamijenili mjesta popularnosti.

Za stranku Tomislava Kramarka glasovalo bi 29,5 % birača i HDZ je nakon 4 mjeseca zaustavio pad te su porasli. SDP trenutačno uživa potporu od 27,2 % birača i nakon četiri mjeseca rasta, prvi su put pali.

MOST je prvi put pao i sada u prosincu uživa potporu od 15,5 % birača, a nakon izbora za njih bilo je 19,1 % birača.

Živi zid sada uživa potporu od 4,4 %, a stranka Bandić Milan 365 mjesec je završila s potporom od 3,5 % birača.

HSS trenutačno uživa 1,7 %, IDS ima također potporu od 1,7 % birača. BUZ ima potporu od 1,5 %, a HSP dr. Ante Starčević u prosincu je uživao potporu od 1,1 % birača. Također, potporu od 1,1 % ima i SDSS. A po jedan posto imaju HNS, HSU te ORaH. Ostale stranke ispod su 1 % i osvajaju 4,2 % potpore birača. Neodlučnih je 5,7 %.

Terensko istraživanje agencija Ispos provodilo se na uzorku od 976 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske od 1. do 21. prosinca.

Pročitajte još

DEMOGRAFSKA SLIKA Iz naše Županije otišlo 2,5 posto mladih ljudi

Dulist

DORH odbacio kaznenu prijavu protiv ministrice Gabrijele Žalac

Dulist

NOVI UDAR NA VOZAČE Od utorka skuplje gorivo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija