Aktualno

CROATIA AIRLINES ‘Nijedna luka u Hrvatskoj nije bila otvorena, morali smo u Rim’

CROATIA AIRLINES 'Nijedna luka u Hrvatskoj nije bila otvorena, morali smo u Rim'

Nakon što je sinoć zrakoplov Croatia Airlinesa na liniji Zagreb – Dubrovnik zbog jake bure najprije upućen natrag u Zagreb, a potom preusmjeren u Rim, o svemu se oglasio nacionalni avioprijevoznik.

Podsjetimo, zagrebačka zračna luka odbila je dati dopuštenje za slijetanje uz obrazloženje da ‘nemaju dovoljno ljudi za prihvat’ dodatnog zrakoplova.

-Zbog iznenadne bure, odnosno jačine vjetra koji je sinoć na dubrovačkom području prelazio maksimalne dopuštene kriterije Croatia Airlinesa za sigurno slijetanje, zrakoplov Croatia Airlinesa na letu OU664 Zagreb – Dubrovnik nije mogao sletjeti u dubrovačku zračnu luku. Zbog toga je odlučeno da se zrakoplov na letu OU664 preusmjeri natrag u MZL Zagreb, odnosno u polazišnu zračnu luku, no MZL Zagreb obavijestila je kompaniju da prihvat zrakoplova Airbus 320 i 124 putnika u to doba (oko ponoći) više nije moguće obaviti. S obzirom na činjenicu da u Hrvatskoj više nije bila otvorena ni jedna zračna luka, zrakoplov je preusmjeren u Rim, gdje je svim putnicima osiguran hotelski smještaj i to o trošku Croatia Airlinesa. U skladu s Europskom regulativom, kompanija će svim putnicima osigurati prvi raspoloživi let do njihovoga krajnjeg odredišta, Dubrovnika, i to danas oko 13 sati i 45 minuta na letu Rim – Dubrovnik. Croatia Airlines ispričava se svim putnicima na poremećaju u planiranom putovanju, iako nije mogla utjecati na niti na jedan od razloga poremećaja – ističu iz Croatia Airlinesa.

Iz Zračne luke ‘Franjo Tuđman’ javili su HRT-u da će službeni odgovor dati u ponedjeljak.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist