Crna kronika

Crni tjedan na cestama – dvije osobe poginule

Crni tjedan na cestama - dvije osobe poginule

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je deset prometnih nesreća u kojima su dvije osobe smrtno stradale, a četiri su lakše ozlijeđene.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 555 represivnih mjera od čega izdvajamo 278 mjera poduzetih  zbog prekoračenja brzine, 12 zbog vožnje neregistriranog vozila, 10 zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje i 7 zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 18 vozača i 12 vozila.

Neprilagođena brzina kretanja vozila pokazala se kao najčešći uzrok prometnih nesreća sa najtežim posljedicama koje su se na području naše policijske uprave dogodile u ovoj godini. Stoga, ovim putem policija još jednom skreće pozornost svim sudionicima u prometu da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima kolnika i da poštuju ograničenja brzine (zakonska i ona postavljena prometnim znakom), te da tijekom vožnje koriste sigurnosne pojaseve. Također apeliramo na vozače da izbjegavaju rizična pretjecanja i nagla skretanja  te da ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje motornih vozila.

Policija će i dalje nizom preventivno-represivnih aktivnosti posvećivati posebnu pozornost stanju sigurnosti u cestovnom prometu.   

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist