Natrag
24.4.2019 04:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

Crni tjedan na cestama – dvije osobe poginule

21.10.2013 @ 14:51 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je deset prometnih nesreća u kojima su dvije osobe smrtno stradale, a četiri su lakše ozlijeđene.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 555 represivnih mjera od čega izdvajamo 278 mjera poduzetih  zbog prekoračenja brzine, 12 zbog vožnje neregistriranog vozila, 10 zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje i 7 zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 18 vozača i 12 vozila.

Neprilagođena brzina kretanja vozila pokazala se kao najčešći uzrok prometnih nesreća sa najtežim posljedicama koje su se na području naše policijske uprave dogodile u ovoj godini. Stoga, ovim putem policija još jednom skreće pozornost svim sudionicima u prometu da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima kolnika i da poštuju ograničenja brzine (zakonska i ona postavljena prometnim znakom), te da tijekom vožnje koriste sigurnosne pojaseve. Također apeliramo na vozače da izbjegavaju rizična pretjecanja i nagla skretanja  te da ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje motornih vozila.

Policija će i dalje nizom preventivno-represivnih aktivnosti posvećivati posebnu pozornost stanju sigurnosti u cestovnom prometu.   

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana