Aktualno

“Crni petak za 370 radnika HT-a”

"Crni petak za 370 radnika HT-a"

Čak 370 radnika Hrvatskog Telekoma ovog će petka dobiti otkaz.

Naime, prema priopćenju udružćenih sindikata Uprava HT-a uručit će radnicima otkaze, a proglašavaju se viškom zbog poslovno uvjetovanih razloga, odnosno pada prihoda HT-a.

– Sindikati dokazuju da to nije opravdan razlog za otkaze, jer je Hrvatski Telekom 2011. godinu završio s 3,78 milijardi kuna dobiti (509 milijuna eura) uz maržu profita od 46,9%.
Unatoč vrhunskim rezultatima Hrvatskog Telekoma, Hrvatski zavod za zapošljavanje nije imao potrebu odgoditi najavu ovih otpuštanja u HT-u, pa će se tako brojka od 343.415 nezaposlenih na dan 22.ožujka 2012. godine povećati za 370 od kojih je čak 230 radnika van Zagreba.

Kada svemu ovome dodamo da Hrvatski Telekom ne ulaže u izgradnju i održavanje mreže, već otkazuje ugovore s kooperantima koji to čine za njihov račun, onda je za očekivati da će, posredno, dodatni radnici zaposleni kod kooperanata također završiti s otkazima. I sve to u ime njegovog veličanstva Profita dioničara.

Udruženi sindikati Hrvatskog Telekoma poručuju: dosta je pohlepe, radnici su iznad profita i najavljuju pravnu bitku za dokazivanjem nezakonitih otkaza, kao i daljnje prosvjedne aktivnosti – priopćenje je za medije koje u ime udruženih sindikata potpisuju Juko Cikojević, predsjednik Hrvatskog sindikata telekomunikacija, Ivan Majdak, potpredsjednik Republičkog sindikata radnika Hrvatske te predsjednik Sindikat radnika Hrvatskih telekomunikacija Ante Smolčić.

Pročitajte još

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović