Natrag
20.4.2019 12:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Crni petak za 370 radnika HT-a”

22.3.2012 @ 16:13 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Čak 370 radnika Hrvatskog Telekoma ovog će petka dobiti otkaz.

Naime, prema priopćenju udružćenih sindikata Uprava HT-a uručit će radnicima otkaze, a proglašavaju se viškom zbog poslovno uvjetovanih razloga, odnosno pada prihoda HT-a.

– Sindikati dokazuju da to nije opravdan razlog za otkaze, jer je Hrvatski Telekom 2011. godinu završio s 3,78 milijardi kuna dobiti (509 milijuna eura) uz maržu profita od 46,9%.
Unatoč vrhunskim rezultatima Hrvatskog Telekoma, Hrvatski zavod za zapošljavanje nije imao potrebu odgoditi najavu ovih otpuštanja u HT-u, pa će se tako brojka od 343.415 nezaposlenih na dan 22.ožujka 2012. godine povećati za 370 od kojih je čak 230 radnika van Zagreba.

Kada svemu ovome dodamo da Hrvatski Telekom ne ulaže u izgradnju i održavanje mreže, već otkazuje ugovore s kooperantima koji to čine za njihov račun, onda je za očekivati da će, posredno, dodatni radnici zaposleni kod kooperanata također završiti s otkazima. I sve to u ime njegovog veličanstva Profita dioničara.

Udruženi sindikati Hrvatskog Telekoma poručuju: dosta je pohlepe, radnici su iznad profita i najavljuju pravnu bitku za dokazivanjem nezakonitih otkaza, kao i daljnje prosvjedne aktivnosti – priopćenje je za medije koje u ime udruženih sindikata potpisuju Juko Cikojević, predsjednik Hrvatskog sindikata telekomunikacija, Ivan Majdak, potpredsjednik Republičkog sindikata radnika Hrvatske te predsjednik Sindikat radnika Hrvatskih telekomunikacija Ante Smolčić.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana