DuList PROMO

CRNA GORA U 2018. uz najveće zvijezde regije: rekorderi po zaradi Bijelo Dugme, Lepa Brena i Severina

CRNA GORA U 2018. uz najveće zvijezde regije: rekorderi po zaradi Bijelo Dugme, Lepa Brena i Severina

I ove godine Crna Gora je, sudeći po dobrom provodu koji garantiraju najveće regionalne glazbene zvijezde, omiljena destinacija svih onih koji žele dočekati Novu godinu u ugodnom ambijentu i dobroj atmosferi.

Sve glazbene zvijezde Balkana posljednje minute ove godine odbrojavaju zajedno s publikom na trgovima i u hotelima na primorju, ali i u Podgorici, Nikšiću i gradovima širom Crne Gore.

Neslužbene informacije govore kako nikada veći budžet nije planiran za honorare glazbenih zvijezda. Naši izvori iz krugova organizatora otkrivaju da su rekorderi u honorarima ove godine Goran Bregović i Bijelo dugme, koji će zabavljati goste Budve s fantastičnih 100 000 eura.

Najveća balkanska folk zvijezda Lepa Brena za svoj nastup u jednom hotelu u Petrovcu također je dogovorila isti iznos. Nešto zaostaje najveća hrvatska pop zvijezda Severina Kojić, čiji honorar za novogodišnju noć iznosi 70 000 eura u jednom hotelu u Bečićima.

Što se tiče budžeta koje izdvajaju općine za kompletnu opremljenost koncerata, općina Budva je rekorder ne samo po izdvajanjima za izvođače, već i po ulaganjima u najbolje ozvučenje i binu, dekor ispred zidina Starog grada i raskošan vatromet. Kad se sve zbroji riječ je o iznosu od 300 000 eura. Uzmu li se u obzir i honorari zvijezda po hotelima Budvanske rivijere dolazi se do iznosa od više od pola milijuna eura, što Budvu čini apsolutno najskupljim dočekom na otvorenom u Crnoj Gori.

Budvanski hoteli doček Nove godine organiziraju uz najveća glazbena imena estrade poput Lepe Brene, Severine, Harisa Džinovića, Ace Pejovića, Halida Bešlića i drugih. Nacionalna turistička organizacija CG se potrudila da i ljubitelji slavlja na otvorenom pamte novogodišnju noć te su Bijelo dugme, Gibonni, Rambo Amadeus, Partibrejkersi, Vlado Georgiev, Marija Šerifović, Toni Cetinski, Plavi orksetar samo neki koji će zapjevati s publikom uz miris mora i crnogorskog povjetarca.

Budvu prate Tivat i Podgorica. Tivat sa hrvatskom zvijezdom Gibonnijem, Željkom Joksimovićem i Nedom Ukraden. Iz menadžerskih krugova saznajemo da su tri zvijezde ukupno plaćene 110 000 eura. A Podgorica koja će u Novu godinu ući sa Tonijem Cetinskim, a 1. siječnja s Vlatkom Stefanovskim i Sergejem Ćetkovićem, prošla je s nešto manjim budžetom od 100 000 eura.

Ovo nisu jedine zvijezde koje će nastupati u crnogorskim gradovima, odnosno hotelima za vrijeme nadolazećih praznika. U Budvi će već 29. prosinca, osim gore spomenutih, nastupati bendovi Hladno pivo i S.A.R.S., a 1. siječnja Dubioza kolektiv i Elemental. U Kotoru nastupaju Letu štuke, Električni orgazam i drugi, dok će u Herceg Novom u najluđoj noći pjevati Senkina đeca, Van Gogh i Tropico bend.

I u Podgorici nastupaju atraktivna imena i u okviru hotelskih aranžmana, kao što su npr. Ana Bekuta, Riblja čorba, Marina Visković, bend Neon i drugi. U Nikšićkom hotelu Onogošt, prvih dana 2018. godine goste će zabavljati Vesna Zmijanac, Jelena Rozga, Miligram, Legende, Dejan Matić i mnogi drugi.

Cijene smještaja kreću se od 25 eura do 100 eura, ovisno o lokaciji i kvaliteti. Iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore poručuju da je u hotelima, posebno u Budvi, sve manje slobodnog mjesta i pozivaju sve zainteresirane da na vrijeme rezerviraju svoj smještaj.

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist