Zanimljivosti

Couchsurfing za građane Dubrovnika

Couchsurfing za građane Dubrovnika

Živite u Dubrovniku, i želite u sklopu istraživačkog projekta promijeniti mjesto svog boravka? Priliku za to pruža vam istraživački projekt PERFORMATIV, u sklopu kojeg se objavljuje Natječaj za couchsurfing u vlastitom gradu.

PERFORMATIV je znanstveno-umjetnički projekt u organizaciji Udruge Kontraakcija (Zagreb) i partnerskih udruga Šigureca (Zadar) i Art radionica Lazareti (Dubrovnik) u produkciji SU Klubtura, a organizatori traže stanovnike Zadra i Dubrovnika koji bi bili spremni zamijeniti svoju sobu/stan na 14 dana te bilježiti promjene koje primjećuju i doživljavaju.

Sudionici razmjene boravka moraju imati prebivalište u Zadru i Dubrovniku, moraju biti spremni zamijeniti svoj stambeni prostor s drugim sudionikom sugrađaninom na rok od 14 dana za što će čak dobiti novčanu naknadu.

Od sudionika se traži redovito bilježenje svoje nove svakodnevice, kao i naravno poštovanje prema prostoru domaćina. Potrebno je zapisati promjene i specifičnosti koje se primjećuju usred promjene životnog prostora, kao i nove stavove, osjećaje i saznanja vezane uz svoj grad i novu okolinu.

Bilježenje svojeg osobnog osjećaja i okoline vršit će se putem fotoaparata, mobilnog 3G uređaja i postojećih mobilnih aplikacija za obradu teksta, zvuka i slika koje ćemo dnevno izmjenjivati prema dogovoru putem interneta.
 
Natječaj je otvoren do 9. rujna 2012. godine, a prijave i informacije mogu se pronaći na stranicama PERFORMATIVA na blogu http://performativ2012.tumblr.com/, facebook stranici http://www.facebook.com/Performativ, web stranici www.kontraakcija.hr ili se javiti Mirjani Andrić na mail mirjana@kontraakcija.hr.

Pročitajte još

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist