Natrag
23.2.2019 05:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘COSA NOSTRA’ U SLOBODI Gostovanje Sarajki oduševilo Dubrovčane!

14.2.2015 @ 7:45 Dulist dulist IN / Kultura
9;9

Podijelite:

Komedija koja puni dvorane širom regije, ‘Cosa Nostra’, stigla je i u Dubrovnik. Premijerno izvedena 2012. godine u velikoj sali Centra za kulturu Sarajevo, ova šaljiva predstava zarobila je i srca Dubrovčana u petak navečer u Kinu Sloboda. 

‘Cosa Nostra’ je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice. Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para!

U predstavi igraju glumica Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Minka Muftić široj javnosti poznata po ulogama iz brojnih TV i filmskih projekata (Viza za budućnost, Lud, zbunjen, normalan, Nebo iznad krajolika, Belvedere) i Elma Ahmetović, glumica sarajevskog Pozorišta mladih. Scenografiju za predstavu potpisuje Marijela Margeta – Hašimbegović koja dugi niz godina dizajnira scenografiju i kostime za predstave Narodnog pozorišta Sarajevo i brojne TV serije.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana