DuList INKultura

‘COSA NOSTRA’ U SLOBODI Gostovanje Sarajki oduševilo Dubrovčane!

Cosa Nostra u Slobodi

Komedija koja puni dvorane širom regije, ‘Cosa Nostra’, stigla je i u Dubrovnik. Premijerno izvedena 2012. godine u velikoj sali Centra za kulturu Sarajevo, ova šaljiva predstava zarobila je i srca Dubrovčana u petak navečer u Kinu Sloboda. 

‘Cosa Nostra’ je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice. Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para!

U predstavi igraju glumica Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Minka Muftić široj javnosti poznata po ulogama iz brojnih TV i filmskih projekata (Viza za budućnost, Lud, zbunjen, normalan, Nebo iznad krajolika, Belvedere) i Elma Ahmetović, glumica sarajevskog Pozorišta mladih. Scenografiju za predstavu potpisuje Marijela Margeta – Hašimbegović koja dugi niz godina dizajnira scenografiju i kostime za predstave Narodnog pozorišta Sarajevo i brojne TV serije.

Pročitajte još

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist