Politika

“Članstvo u udruzi se mjeri po radu i doprinosu”

"Članstvo u udruzi se mjeri po radu i doprinosu"

Udruga Hrvatski domobran iz Dubrovnika oglasila se s priopćenjem za javnost nakon objave teksta na jednom lokalnom portalu o 'kolektivnoj' ostavci na članstvo u udruzi domobrana trojice članova HČSP-a, i to predsjednika HČSP Dubrovnik Pera Jakobušića, Mislava Carevića i  Pera Grkeša.

Kako su naveli u priopćenju, razlog ostavke je „Kulišić Željko predsjednik udruge Hrvatski domobran, jer sa takvim čovjekom ne žele imati nikakva posla niti da se njihova imena s njim više ikada dovedu u bilo kakvu svezu“. U priopćenju udruge pak navodi se:
 
– Prihvaćajući iznenadnu ostavku, moramo pojasniti javnosti kako Pero Grkeš nikada nije niti bio pravovaljani član udruge koji je ignorirao godišnja druženja i domobranska hodočašća. Smatramo kako se članstvo u udruzi ne mjeri po jednom čovjeku, nego po radu i doprinosu svakoga osobno. Željko Kulišić kao predsjednik udruge domobrana svojim je nesebičnim i nadasve humanim radom doprinio rasvjetljavanju istine o strahotama kroz koje su prolazile generacije Hrvata iz cijele županije. Za spomenutu gospodu takvo što se ne može tvrditi. Inače, Udruga Hrvatski domobran broji preko tri stotine članova, pa stoga smatramo malicioznom tvrdnju o 'kolektivnoj ostavci' – dvojice njenih članova – ističu iz Udruge.

– Zbog politikanstva i zlonamjerne nakane kojom se bave dotična gospoda čelništvo Udruge Hrvatski domobran prekida svaku daljnju javnu prijepisku – stoji u priopćenju koje potpisuje tajnik Udruge Hrvatski domobran Nevenko Bilobrk, inače 12. na listi HČSP-a za Grad Dubrovnik i 30. za Županijsku skupštinu Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist