Natrag
16.11.2018 21:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

CITY GAMES Pločanima veslanje odnijelo prvo mjesto, Komolčani treći!

1.9.2018 @ 16:13 Dulist Sport
23;23

Podijelite:

Višemjesečna potraga za novim hrvatskim prvacima City Games natjecanja završila je u petak navečer u Viru, gdje je u organizaciji Općine Vir, Vir turizma i Adria Events agencije održano veliko finale projekta koji je, u svojoj devetoj sezoni održavanja, obišao cijelu regiju.

Na Virskom su Velikom mulu mnogobrojni gledatelji mogli pratiti sraz šest najboljih hrvatskih ekipa pristiglih iz Ploča, Krka, Komolca, Malog Lošinja, Šibenika i Vira.

Put do medalja vodio je kroz šest zabavnih i zahtjevnih disciplina kao što su leteći vaterpolo, mošarka, spašavanje turistkinje, utrka bačvi, vino i veslo. Nova scenografija dodatno je obogatila igre u kojima dolazak do cilja nije bilo lagan ni onim najiskusnijim ekipama. Komolac, Ploče i Krk vodili su mrtvu trku za prvo mjesto koje je u konačnici odlučeno u finalnom veslanju između ekipa Ploča i Krka.

Na kraju dvosatne borbe praćene bučnom podrškom navijača, do laskave titule naslova City Games prvaka Hrvatske došla je ekipa Daj Mare iz Krka. Odlično raspoloženim momcima i djevojkama sa otoka Krka ovo je drugi naslov City Games prvaka. Nagrada za ostvareni rezultat stiže već ove zime na Mariborskom Pohorju, gdje će zajedno sa nacionalnim prvacima ostalih država uživati u blagodatima skijanja. Osim toga pobjedničku ekipu očekuje i nastup na međunarodnom City Games natjecanju koje će se održati 2020. godine u Luksemburgu.

-Nismo očekivali pobjedu, ali vjerovali smo u sebe do posljednjeg trena. Drago nam je da smo na kraju uspjeli pobijediti Ploče u njihovoj najjačoj igri i time odlučili ovogodišnjeg prvaka. Sretni smo i veseli što na Krk ponovo donosimo titulu City Games prvaka Hrvatske – u jednom dahu rekao je kapetan pobjedničke ekipe Vladimir Babić.

Na drugom mjestu završila je ekipa Plina istočna iz Ploča kojoj je malo snage u finalnom veslanju nedostajalo da obrani prošlogodišnju titulu prvaka.

-Prošle godine prvaci, ove godine drugo mjesto. Bili smo blizu pobjede, ali ipak je danas bolji bio Krk i na tome im čestitamo. Idemo dalje uzdignute glave! – rekao je voditelj ekipe Ploča Tomislav Batinović.

Iako su veći dio finalnog natjecanja držali prvo mjesto na tablici, na kraju je brončane medalje oko vrata stavila ekipa Ombla iz Komolca. Nešto manje sreće u Viru imale su ekipe Šibenika, Malog Lošinja i Vira koje su se smjestile na četvrto, peto i šesto mjesto. Bez obzira na slabiji rezultat, svojim su ‘fair play’ pristupom dali veliki doprinos City Games spektaklu koji promovira pozitivne vrijednosti i prijateljstvo.

Virskim finalom privedena je još jedna uspješna City Games sezona svome kraju. Znajući da projekt iduće godine slavi jubilarnu desetu sezonu održavanja može značiti samo jedno – iduće nas ljeto očekuje još brojnija i snažnija borba za titulu City Games prvaka!

REZULTATI – VIR (HR FINALE)
1. mjesto: Krk (Daj Mare) – 49 bodova
2. mjesto: Ploče (Plina istočna) – 48 bodova
3. mjesto: Komolac (Ombla) – 42 boda
4. mjesto: Šibenik (Šubićevac) – 23 boda
5. mjesto: Mali Lošinj (Jazavci) – 21 bod
6. mjesto: Vir (Vir) – 12 bodova

Autor fotografija: Marin Ćuk Vurnek

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana