Vaše vijesti

ČITATELJICA UPOZORAVA Zaštićeni krajobraz Rijeke dubrovačke danima zatrpan smećem

Ovako danima izgleda ‘zaštićeni krajobraz Rijeke dubrovačke’. Sve je puno smeća i glomaznog otpada – požalila se čitateljica duLista koja je ističe kako godinama vodi ‘bitku’ s Čistoćom, koja, navodi, dođe pokupiti glomazni otpad tek nakon ‘što ih netko iz vlasti nazove’.

-Čak su tražili da glumim komunalnog redara i da slikam ljude koji odlažu glomazni otpad i da im javim kako bi ga oni kaznili. Zamolila sam da postave kamere i table na kojima će pisati da je zabranjeno odlaganje glomaznog otpada, i dovoljan broj kontejnera, ali nisu. Zamislite kako izgleda ova šetnica rijekom tijekom ljeta kada je broj stanovnika utrostručen. Užas. Sve zatrpano smećem. Galebovi ga raznose, od petka do ponedjeljka smeće se ne odvozi, a kontejnera je malo – ističe naša čitateljica.

-Tvrde da svi trebaju znati da se glomazni otpad ne smije odlagati, a naši vladajući još ne znaju da je Zakonom o održivom gospodarenju otpadom propisano da se cijena odvoza otpada obračunava po količini proizvedenog otpada, a ne po broju članova kućanstva ili metru četvornom stambene površine – ističe naša sugrađanka.

Ovdje treba podsjetiti sve one koji i dalje odlažu glomazni otpad na odlagališta komunalnog otpada kako se isti može odložiti samo u reciklažnom dvorištu. Tako je još od srpnja 2016. godine.
Nadamo se kako će apel naše sugrađanke uroditi plodom te da će se, ako ništa drugo, u Rijeci dubrovačkoj postaviti veći broj kontejnera kako se ovakve scene ne bi ponavljale.

Pročitajte još

KLAUSTAR MALE BRAĆE Jedan od najčešćih ukrasa je simbol kugle

Dulist

MAJDA MILOGLAV Nikad napisano pismo mojoj prijateljici u Dubrovniku

Dulist

HVALA IM NA SVEMU! Nakon 50 dana intezivnog rada, ‘Ruka pomoći’ prestaje djelovati

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija