Aktualno

ČITATELJI ODABRALI ‘TOP DESET’ Glasujte za Pozitivca godine DuLista!

Pozitivac 2014

DuList i ove godine tradicionalno nagrađuje osobu koja je obilježila proteklu godinu svojim radom i likom – Pozitivca godine. Ove godine priča je bila malo drukčija: vi, naši sugrađani, vlastitim ste prijedlozima izgradili ‘top deset’, kreirali listu osoba koje se natječu.

Tako je deset ljudi s najviše nominacija ušlo u krug za anketu koja traje do 11. siječnja 2015. godine i do tada možete glasovati za osobu za koju baš vi mislite da bi mogla ponijeti ovu lijepu titulu kao dokaz svog rada, truda i nesebičnosti u bilo kojem aspektu života.

Vaši prijedlozi su:

Fotograf Boris Bašić

Hrabrost fotografiranja vremenskih neprilika

Pozitivac-Boris-Basic

Boris za vrijeme nevremena, kad se svi skriju u kuću, sa Storm Chasersima (čiji je član) izlazi vani, provodeći sate i sate samo kako bi slikao baš taj savršeni trenutak ljepote nevremena, kao i prekrasne slike zalaska i ostalih vremenskih prilika i neprilika, tako promovirajući svijetu naš Grad u svoj svojoj ljepoti.

Župan Nikola Dobroslavić

Borba za jug

Pozitivac-Nikola-Dobroslavic

Župan je ustrajan u borbi za jug. Na nedavno održanom investicijskom forumu ‘Dubrovnik 2014’ kazao je, između ostalog, kako želi utvrditi prepreke koje neopravdano stoje na putu željenih ulaganja. Osvrnuo se i na ignoriranje Vlade, koja se nije pojavila na skupu.

Upravitelj OB Dubrovnik Jerko Ferri Certić

Bolnica bez dugova

Pozitivac-Jerko-Ferri-Certic

Novi sanacijski upravitelj Opće bolnice Dubrovnik Jerko Ferri Certić ‘prodrmao’ je dubrovačku opću bolnicu, koju sada čekaju korjenite promjene. Također, prvi put u povijesti rada bolnice, svi njeni dugovi su isplaćeni.

Gradonačelnik Andro Vlahušić

Obnova Lazareta

Pozitivac-Andro-Vlahusic

Gradonačelnik Grada Dubrovnika među top deset je ovogodišnjih pozitivaca zbog obnove kompleksa Lazareti, koji se prostire na približno pet tisuća metara kvadratnih, te je danas ključni kulturni i infrastrukturni objekt u gradu. Projekt je vrijedan oko 40 milijuna kuna.

Judašica Ivana Šutalo

Najbolja sportašica Grada Dubrovnika

Pozitivac-Ivana-Sutalo

Naša najpoznatija judašica vratila se ljetos sa zlatnom medaljom oko vrata iz Bukurešta. Mlada Dubrovkinja (rođena 18. prosinca 1994.!) sve je oduševila svojim hrabrim nastupom u završnoj borbi meča za prvaka Europe. Ivana je i višestruka nositeljica titule najbolje sportašice Grada Dubrovnika i županije.

Načelnik policije Tonči Radibratović

Manje nesreća, više zapljena

Pozitivac-Tonci-Radibratovic

Dubrovnik je, prema pisanju svjetskih medija, jedan od top deset najsigurnijih gradova. Načelnik dubrovačke policije naglasio je uz to kako ove godine bilježimo i daleko najmanji broj teških krađa, te da je broj prometnih nesreća smanjen za 15 posto, kao prekršaji protiv javnog reda i mira i to za 10 posto, dok je rekordan broj svih zapljena droga iz prošle godine povećan za čak 11 posto u ovoj godini.

Direktor ZL Dubrovnik Roko Tolić

Poslovna dobit

Pozitivac-Roko-Tolic

Zračna luka Dubrovnik jedan je od najstabilnijih gospodarskih čimbenika hrvatskog juga. Godinu za godinu bilježe poslovnu dobit, i isto tako godinu za godinu ulažu milijunske iznose u poboljšanje na svim poljima, a na njenom čelu je direktor ZL Dubrovnik, Roko Tolić.

Biskup Mate Uzinić

Od SHKM-a do poziva na dobro

Pozitivac-Mate-uzinic

Dubrovački biskup ove godine organizirao je susret mladih SHKM u Dubrovniku, kada je u našem gradu boravilo preko 30 tisuća mladih vjernika i sve je prošlo u najboljem redu. Osim toga, pozvao je i u nezaboravnom govoru u Vukovaru na obnovu hrvatskoga društva iz Vukovara, grada simbola pobjede u porazu.

Humanitarka i frizerka Ana Vukas

Nebrojeno akcija za druge

Pozitivac-Ana-Vukas

Anu znamo gotovo svi. Akcija ‘Za Tijanov osmijeh’, pomoć Saši Šakanoviću iz Bjelovara koji boluje od ALS-a, kad je okupila je frizere i napravila korak bliže Sašinom odlasku na liječenje u Kinu, Beauty festival za njezinog posebnog prijatelja – Udrugu Poseban prijatelj. I još mnogo toga…

Marija Đanović

Uvijek nasmijana učiteljica

Pozitivac-Marija-Djanovic

Spisateljica za djecu, inače umirovljena učiteljica, uvijek radosna i spremna okupiti se s djecom i mladima, žena koja širi pozitivnu energiju svima. Ovo ljeto predstavila je svoju zbirku priča za djecu ‘Sunčica’, kao novo djelo uz pomoć Društva dubrovačkih pisaca, a uvijek naglašava to vječno ‘dječje’ koje živi u nama.

 

 

Pročitajte još

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist

U ODNOSU NA ISTO RAZDOBLJE LANI Količina otpada u Dubrovniku veća za 4,5 posto

Dulist