Natrag
16.2.2019 00:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

Čitatelj ogorčen jer je sam morao kupiti tetanus

7.3.2013 @ 12:22 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Na Hitnoj pomoći nema cjepiva protiv tetanusa, vijest je koju nam je rano jutros dojavio jedan čitatelj duLista. On, je naime sinoć, vodio brata na Hitnu pomoć nakon što se ozlijedio.

– S Hitnog prijema su nas poslali na Hitnu pomoć da nam oni daju cjepivo protiv tetanusa. No, tamo su nam rekli da ga nemaju te su me poslali u ljekarnu da ga sam kupim. To sam i učinio. Krenuo sam do prve pa do druge ljekarne u kojoj sam tek našao cjepivo. Zamislite! A moj brat plaća dopunsko osiguranje – požalio nam se ogorčeni sugrađanin.

Kako bi provjerili o čemu je riječ, kontaktirali smo  Zavod za hitnu medicinu DNŽ.Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Nikolina Duper rekla nam je kako nije rijetkost da im ponestane cjepiva protiv tetanusa.

– Cijepljenje protiv tetanusa  mora se napraviti u roku od 72 sata od ozljede. Kada se dogodi ovakva situacija, pacijente savjetujemo da pođu ili kod doktora opće prakse, ili da ga sami pođu kupiti u ljekarnu i donesu ga da im ga damo. Riječ o iznosu od 5 kuna. Mislim da nismo nikoga zakinuli. Inače, zna se dogoditi da nam ponestane cjepiva  protiv tetanusa , u Dubrovniku se radi i gradi, pa se i mnogi radnici s gradilišta ozljede, a ovdje nemaju liječnika, te im cjepivo protiv tetanusa moramo dati. Tada nam ponestane odmah po 30 ampula, pa dok dođu nove treba 2 do 3 dana – istaknula je Duper dodavši kako sve ostale lijekove potrebne za hitne slučajeve redovno imaju.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana