Aktualno

Čitatelj ogorčen jer je sam morao kupiti tetanus

Čitatelj ogorčen jer je sam morao kupiti tetanus

Na Hitnoj pomoći nema cjepiva protiv tetanusa, vijest je koju nam je rano jutros dojavio jedan čitatelj duLista. On, je naime sinoć, vodio brata na Hitnu pomoć nakon što se ozlijedio.

– S Hitnog prijema su nas poslali na Hitnu pomoć da nam oni daju cjepivo protiv tetanusa. No, tamo su nam rekli da ga nemaju te su me poslali u ljekarnu da ga sam kupim. To sam i učinio. Krenuo sam do prve pa do druge ljekarne u kojoj sam tek našao cjepivo. Zamislite! A moj brat plaća dopunsko osiguranje – požalio nam se ogorčeni sugrađanin.

Kako bi provjerili o čemu je riječ, kontaktirali smo  Zavod za hitnu medicinu DNŽ.Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Nikolina Duper rekla nam je kako nije rijetkost da im ponestane cjepiva protiv tetanusa.

– Cijepljenje protiv tetanusa  mora se napraviti u roku od 72 sata od ozljede. Kada se dogodi ovakva situacija, pacijente savjetujemo da pođu ili kod doktora opće prakse, ili da ga sami pođu kupiti u ljekarnu i donesu ga da im ga damo. Riječ o iznosu od 5 kuna. Mislim da nismo nikoga zakinuli. Inače, zna se dogoditi da nam ponestane cjepiva  protiv tetanusa , u Dubrovniku se radi i gradi, pa se i mnogi radnici s gradilišta ozljede, a ovdje nemaju liječnika, te im cjepivo protiv tetanusa moramo dati. Tada nam ponestane odmah po 30 ampula, pa dok dođu nove treba 2 do 3 dana – istaknula je Duper dodavši kako sve ostale lijekove potrebne za hitne slučajeve redovno imaju.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist