Aktualno

‘ČITAM, DAM, SRETAN SAM’ Svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!

'ČITAM, DAM, SRETAN SAM' Svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!

Dubrovačke knjižnice i ove godine sudjeluju u Međunarodnom danu darivanja knjiga koji se obilježava 14. veljače u okviru nacionalne kampanje ‘Čitaj mi!’. U sklopu toga odvija se i akcija pod geslom ‘Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj’.

Riječ je o volonterskom projektu kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Pozivaju se djeca i odrasli da slikovnice daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima – dječjim odjelima bolnica u svrhu humanizacije hospitalizacije djece, domovima za djecu, dječjem SOS selu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji.

Prilikom darivanja slikovnica knjižničari će čitati djeci kako bi naglasili koliko je u razvoju djeteta čitanje značajno jer obogaćuje njegovu maštu i rječnik, razvija osjećaje, pomaže mu da zavoli knjige i ono najvažnije – zabavno je!

Ovom akcijom prikupljaju se slikovnice i knjige za djecu, a svi koji su u mogućnosti mogu donijeti knjige u najbližu knjižnicu u ogranku (Cavtat, Gruž, Lapad, Mokošica, Montovjerna, Grad).

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist