Aktualno

‘ČITAM, DAM, SRETAN SAM’ Svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!

Dubrovačke knjižnice i ove godine sudjeluju u Međunarodnom danu darivanja knjiga koji se obilježava 14. veljače u okviru nacionalne kampanje ‘Čitaj mi!’. U sklopu toga odvija se i akcija pod geslom ‘Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj’.

Riječ je o volonterskom projektu kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Pozivaju se djeca i odrasli da slikovnice daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima – dječjim odjelima bolnica u svrhu humanizacije hospitalizacije djece, domovima za djecu, dječjem SOS selu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji.

Prilikom darivanja slikovnica knjižničari će čitati djeci kako bi naglasili koliko je u razvoju djeteta čitanje značajno jer obogaćuje njegovu maštu i rječnik, razvija osjećaje, pomaže mu da zavoli knjige i ono najvažnije – zabavno je!

Ovom akcijom prikupljaju se slikovnice i knjige za djecu, a svi koji su u mogućnosti mogu donijeti knjige u najbližu knjižnicu u ogranku (Cavtat, Gruž, Lapad, Mokošica, Montovjerna, Grad).

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I DALJE ČVRSTOG STAVA Nema suradnje s Trebinjem bez isprike

Dulist

RAVNATELJICA CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB RUŽICA MISIR Prijete nam svakodnevno. Ne odustajemo!

Leona Rašica

ATLANTSKA PLOVIDBA Usmjereni smo na pružanje pomoći ozlijeđenim pomorcima te obiteljima smrtno stradalih

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija