Grad

Čistoća donirala OB Dubrovnik stalke za razvrstavanje otpada

Gradska tvrtka Čistoća donirala je danas Općoj bolnici Dubrovnik šezdeset stalaka s pripadajućim vrećicama za razvrstavanje otpada, koji će biti raspoređeni po odjelima bolnice.

-Izuzetno nam je zadovoljstvo što je OB Dubrovnik prepoznala važnost odgovornog i održivog gospodarenja otpadom. Riječ je o donaciji 60 stalaka za odvajanje otpada, koji će biti postavljeni po odjelima bolnice. Čistoća kao društveno odgovorna tvrtka prepoznaje potrebe zajednice u kojoj djeluje, a sve s ciljem kružnog gospodarenja otpadom i praćenja regulative EU – izjavila je tom prilikom direktorica Čistoće Nataša Gabričević.

-Inicijativa ravnatelja OB Dubrovnik Marija Bekića došla je do nas s ciljem smanjenja rashoda, a podizanja kvalitete usluga za korisnike. Ovakve aktivnosti su uvijek dobro došle i ova donacija je samo platforma budućih aktivnosti s ostalim pravnim osobama na području grada – dodala je Gabričević.

-Još kad sam bio student, a i kasnije na specijalizaciji u Zagrebu, smetalo mi je što mnogi gradovi separiraju otpad i ekološki su osvješteni, dok je u Dubrovnik to došlo prilično kasno. Sad je to uhodan postupak. Ostvarujući kontakte s Čistoćom, kojima zahvaljujem na suradnji i prepoznavanju zajedničkog interesa, izašli su nam ususret s ovom donacijom. Imamo visoke račune, a jedan način za njihovo smanjivanje je smanjenje volumena i mase otpada, koji se prije nije separirao. A u našoj bolnici boravi velik broj ljudi. Ovim bismo trebali uštedjeti, ali i dati primjer drugim tvrtkama da učine isto -izjavio je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ NAJAVIO Od 2021. godine oko Grada će prometovati samo automobili s PPK

Dulist

Predložite svog kandidata za priznanje uz blagdan sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika

Dulist

ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ Grad ‘oplemenjen’ sa 610 sadnica na 139 lokacija

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija