Grad

Čistoća donirala OB Dubrovnik stalke za razvrstavanje otpada

Čistoća donirala OB Dubrovnik stalke za razvrstavanje otpada

Gradska tvrtka Čistoća donirala je danas Općoj bolnici Dubrovnik šezdeset stalaka s pripadajućim vrećicama za razvrstavanje otpada, koji će biti raspoređeni po odjelima bolnice.

-Izuzetno nam je zadovoljstvo što je OB Dubrovnik prepoznala važnost odgovornog i održivog gospodarenja otpadom. Riječ je o donaciji 60 stalaka za odvajanje otpada, koji će biti postavljeni po odjelima bolnice. Čistoća kao društveno odgovorna tvrtka prepoznaje potrebe zajednice u kojoj djeluje, a sve s ciljem kružnog gospodarenja otpadom i praćenja regulative EU – izjavila je tom prilikom direktorica Čistoće Nataša Gabričević.

-Inicijativa ravnatelja OB Dubrovnik Marija Bekića došla je do nas s ciljem smanjenja rashoda, a podizanja kvalitete usluga za korisnike. Ovakve aktivnosti su uvijek dobro došle i ova donacija je samo platforma budućih aktivnosti s ostalim pravnim osobama na području grada – dodala je Gabričević.

-Još kad sam bio student, a i kasnije na specijalizaciji u Zagrebu, smetalo mi je što mnogi gradovi separiraju otpad i ekološki su osvješteni, dok je u Dubrovnik to došlo prilično kasno. Sad je to uhodan postupak. Ostvarujući kontakte s Čistoćom, kojima zahvaljujem na suradnji i prepoznavanju zajedničkog interesa, izašli su nam ususret s ovom donacijom. Imamo visoke račune, a jedan način za njihovo smanjivanje je smanjenje volumena i mase otpada, koji se prije nije separirao. A u našoj bolnici boravi velik broj ljudi. Ovim bismo trebali uštedjeti, ali i dati primjer drugim tvrtkama da učine isto -izjavio je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist