Županija

Čišćenjem okoliša u Komarni proslavljena kineska Nova godina

Čišćenjem okoliša u Komarni proslavljena kineska Nova godina

Stupovi Pelješkog mosta rastu kao gljive poslije kiše, donosi HRT.hr

Radovi su se iz mora nedavno preselili na površinu. Danonoćno na gradilištu je angažirano 620 radnika, od čega 80 Hrvata, koji su se, kako tvrde tamošnji mještani, odlično prilagodili svakodnevici ovog dalmatinskog mjestašca. Povodom proslave kineske Nove godine tako je na njihovu inicijativu upriličena akcija čišćenja otpada kojeg je ondje more izbacilo.

‘Danas je u Kini običaj čistiti oko kuće i mi želimo čistiti i ovdje’, objasnila je Cheng Yang, zaposlenica CRBC-a. Na nju se nadovezala njena kolegica Zheng Huiting koja je komentirala kako žele da Komarna u kojoj žive bude čista.

A tu će se zadržati još godinu i pol dana. Do tada bi konstrukcija Pelješkog mosta trebala biti u potpunosti ‘podignuta na noge’.

– Imamo i slučajeva da se radi čak i 24 sata kako bi se postigla potrebna dinamika da radovi koji slijede ne kasne u početku. Najviše su napredovali stupovi na stupnom mjestu sedam i osam. Još radimo broj šest i devet te stup kopneni broj dva, on je stigao do kote na kojoj se već može montirati rasponska konstrukcija – rekao je Jeroslav Šegedin, predstavnik Hrvatskih cesta na gradilištu Pelješkog mosta.

Foto: Screenshot/HRT

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist