Politika

Čime su nezadovoljni građani Dubrovnika?

Čime su nezadovoljni građani Dubrovnika?

Akcija HSS-a Dubrovnika nazvana "Knjiga žalbi – što vas smeta u našemu Gradu?" održana je na gruškoj Pjaci, te je odaziv građana bio veći od očekivanog.

Dubrovčani su ono što im smeta  što bi promijenili postavljali u obliku pitanja. Najzanimljivija od njih će HSS postaviti na idućim sjednicama Gradskog vijeća.

Najčešće primjedbe bile su vezane za trenutnu gradsku vlast te konkretne probleme s kojima se građani svakodnevno susreću.
Pohvalili su građani sve radove na području grada, ali se isto tako upitali su se moraju li se svi odvijati u isto vrijeme. Vezano uz to, pitanje je bilo i može li javnost dobiti na uvid fakture po kojima izvođač radova u Sustjepanu plaća penale Gradu Dubrovniku za prekoračenje rokova.

Također, u “Knjizi žalbi” bilo je i pitanje je li slučajno da semafor na Mostu dr. Franja Tuđmana ne radi otkad je prometnica u Sustjepanu djelomice otvorena za promet zbog bure, ili je to način da se od građana sakrije kako se preko Mosta pušta i kada se to zbog prejake bure ne bi smjelo, te se tako ugrožavaju ljudski životi.

Pitanje je i zašto u Gružu ne postoji javni WC, te vezano uz to, problemi ugostitelja tijekom ljeta upravo zbog nedostatka istog, zbog toga što se radi o luci – mjestu gdje je tijekom sezone velik broj turista, ali i samih građana Dubrovnika.
Ostala pitanja su kružni tok iza Kineskog zida, problem odvodnje, nedostatak zatvorene autobusne
stanice kraj Tommyja, neuređena pjaca, naplaćivanje neocrtanog parkinga Gradac…

HSS-ovci su građanima obećali brojne akcije i susrete. Napominju kako susreti nisu u predizborne svrhe da bi prikupili glasove već im je namjera na ovaj način vladajućima ukazati na probleme i time ih usmjeriti na njihovo rješavanje.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist