Natrag
16.2.2019 06:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

Cile u raljama fiskalizacije

3.7.2013 @ 13:12 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Dubrovčani koji su srijedom naviknuli vidjeti našeg suradnika Nena Jovanova poznatijeg kao Cile, kako prodaje duList na gradskim ulicama ostali su nemalo iznenađeni kada ga jučer nisu vidjeli.

Naime, slijedom uvođenja posljednjeg kruga fiskalizacije od 1. srpnja, kolporteri poput našeg Cileta ostali su blago rečeno u raskoraku Za prodaju roba, pa tako i tiskovina potrebna je fiskalna kasa povezana s internetom, što je u njegovom poslu teško do nemoguće izvesti, a sve dok se Porezna uprava ne očituje o jasnim pravilima i smjernicama u ovakvom načinu prodaje tiskovina, duList će biti moguće kupiti samo na kioscima i drugim prodajnim mjestima.

Ovakva situacija ista je sa svim tiskovinama u hrvatskim gradovima. a zbog naših čitatelja, Nena i duLista nadamo se skorom rješavanju ove nezahvalne situacije.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana