Natrag
20.4.2019 23:03

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Čiji je Srđ?! Moj je, tako je!”

8.1.2013 @ 21:30 Dulist Aktualno

Podijelite:

Stanovnik Bosanke Luko Paskojević pitao je tko je od nazočnih građana ikad bio na području Srđa.

Upozorio je na iznimno loše stanje na tom području, te posebno napomenuo kako se kroz duže vrijeme vršilo krčenje i siječa šume te bacalo smeće. Smatra kako će se to nastaviti ako se projekt ne ostvari.

– Vidim svi nosite transparente Srđ je naš, Srđ je naš. Je li se zna čiji je Srđ? Moj, tako je! – rekao je Paskojević.

Niko Zvonimir Perkušić upitao je želi li narod Srđ s održivim razvojem ili s megalomanskim planovima.
– Tko odlučuje o sudbini Srđa i cijelog grada? Zašto se izbjegava referendum koji bi pokazao tko je ovdje gazda. Zar ja mogu sebi uzet za pravo da sebi i mojoj djeci oduzmem prostor za život – kazao je Perkušić.

Predstavnica primorskih eko-udruga Nevenka Grošeta Đirlić upozorila je kako je Srđ nekad bio lovište dubrovačkih obitelji.
– Mi bi htjeli uništiti dubravu, ures ovom gradu? Hoćemo li se odreći Srđa, da ta dubrava nestane i pretvori u golf igralište? Dolaze nam stranci i više nećemo biti gospodari u svojoj domovini – istaknula je Grošeta Đirlić, kojoj projekt izgleda kao ‘kičasti Disneyland’.

Anja Marković iz Volonterskog centra Dubrovnika kazala je kako je u svojoj profesiji upoznala što znači nepoštivanje okoliša. Čudi je nedostatak prometnice kao poveznice s Gradom.

Njenim obraćanjem završeno je Javno izlaganje Studije utjecaja na okoliš sportsko-rekreacijskog centra s golf igralištem na Srđu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana