Aktualno

Cijene taksija za građane 20 posto niže

Cijene taksija za građane 20 posto niže

Od 15. prosinca ove godine do 15. ožujka iduće godine, cijene taksi – prijevoza za građane bit će 20 posto niže.

Dogovoreno je to na jučerašnjem sastanku predstavnika udruženja auto-taksi prijevoznika sa gradonačelnikom Androm Vlahušićem. To znači da će građani Dubrovnika dosadašnju cijenu od 50 kuna do Lapada, plaćati 40 kuna, dok će cijena do aerodroma iznositi od 160 do 200 kuna, ovisno u kojem se dijelu grada ukrcaju u taksi. Predsjednilk udruženja auto taksi prijevoznika Ivica Smoljko izjavio je za DuList kako je sastanak protekao u pozitivnom tonu i kako im je rečeno da su za njihove probleme uvijek otvorena vrata Grada Dubrovnika.  Također je dodao kako su razgovarali o problemima koje muče dubrovačke taksiste, među kojima je jedan od najvećih nedostatak taksi-stajališta.
-Na sastanku su nam obećali da će se problem riješiti do početka iduće sezone- zaključio je Smoljko.

-Do sada smo dosta pitanja riješili, a cilj nam je zadovoljiti interese svih. Bitno je kad se pojavi neki problem, sjesti za stol i razgovarati jer mi brinemo i za interese taksista ali i građana. Želja nam je da ljudi koriste taksi usluge, što će se nadam postići ovim smanjenjem cijena za 20 posto, ali i da rasteretimo gradske prometnice – ističe pročelnik UO za poduzetništvo i turizam Grada Dubrovnika Milan Perić i dodaje:

– Tražili su da im osiguramo taksi-stajalište na Buži, prije skretanja za Tenis, no tu im nismo mogli udovoljiti. Također su odbili prihvatiti taski-stajalište na javnoj garaži. No, udovoljit ćemo im, pa ćemo ocrtati jedno stajalište preko puta žičare, kako ne bi čekali na autobusnom stajalištu– naglasio je Perić istaknuvši kako se nada da će do početka iduće sezone većina problema biti rješena i da će se postići dogovor. 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist