Aktualno

CIJENA NEKRETNINA U HRVATSKOJ Dubrovnik i dalje drži prvo mjesto!

CIJENA NEKRETNINA U HRVATSKOJ Dubrovnik i dalje drži prvo mjesto!

Najviše prosječne cijene kvadrata nekretnina i dalje se nalaze u Dubrovniku.

Cijena kvadrata stana u Dubrovniku tako prosječno iznosi 3.374 eura, dok su kvadrati kuća 36 posto skuplji i iznose – 4.600 eura. U drugoplasiranom Splitu, cijena kvadrata stana iznosi 2.563 eura, dok je cijena kvadrata kuće 2.799 eura. A usporedimo li dubrovačke cijene s onima u Vukovaru, možemo primjetiti ogromne razlike. Naime, u Vukovaru je cijena kvadrata stana 547 eura, a kvadrata kuće 429 eura.

Prema istraživanju Njuškala, provedenom na uzorku od 153 tisuće aktivnih oglasa, cijene nekretnina u Hrvatskoj su, na godišnjoj razini, rasle za 1,85 posto. Kvadrat stana u Dubrovniku u 12 mjeseci skočio za gotovo 20 posto, što je najviše u cijeloj Hrvatskoj.

Analizirajući najveće hrvatske gradove, cijena kvadrata kuće je povoljnija za 30 posto od stana. No, i dalje su Dubrovnik i Split gradovi gdje su zabilježene više cijene kvadrata kuća budući da je tamo prisutna veća koncentracija luksuznih kuća, ali i činjenica da cijene nekretnina na obali postižu veće cijene.

Uz Zagreb, najviše cijene poslovnih prostora s namjenom za trgovinu kreću se u priobalnim mjestima, pa se tako prosječna cijena kvadrata takvog poslovnog prostora u Splitu kreće oko 2100 eura, dok je u Dubrovniku ona za oko 200 eura viša, odnosno iznosi 2300 eura.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist