Hrvatska

CIJENA ‘KVADRATA’ KUĆE U Dubrovniku 18 posto viša nego lani

CIJENA 'KVADRATA' KUĆE U Dubrovniku 18 posto viša nego lani

Najveći godišnji rast cijena stanova u Hrvatskoj zabilježen je u Dubrovniku. Prosječna tražena cijena kvadrata stana iznosi 3 643 eura, i za 18 posto je viša u odnosu na prošlu godinu.

Kako donosi portal Njuškalo.hr, prosječna cijena kvadrata kuće u Dubrovniku rasla je za 4 posto na godišnjoj razini i trenutno iznosi 4 684 eura. Rast cijena stanova zabilježili su i Split, za 11 posto (2665 eura), te Pula, za 12 posto (1570 eura).

Inače, ‘kvadrat’ stana u Hrvatskoj je 38 posto skuplji od ‘kvadrata’ kuće. Tako je u Zagrebu ‘kvadrat’ kuće bilježio rast od tek 1 posto na godišnjoj razini, dok su u Osijeku i Zadru cijene ostale na razini prošlogodišnjih. Najveći godišnji rast cijena ‘kvadrata’ kuća u Hrvatskoj od većih gradova zabilježen je u Splitu (13 posto).

Od većih hrvatskih gradova Dubrovnik i Split su jedini gradovi gdje su kvadrati kuća skuplji od kvadrata stanova, ponajviše iz razloga što je u tim gradovima visok udio luksuznih kuća.

Novost je da su cijene u srpnju ove godine prestigle one iz 2011. godine, što nas
dovodi do zaključka da je kriza u sektoru nekretnina RH daleko iza nas i da nam možda predstoji pravi cjenovni ‘boom’ u skoroj budućnosti.

Njuškalo je istraživanje proveo na uzorku od 156 tisuća aktivnih oglasa.

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist