Politika

Čija stranka ima četiri člana, tko je filmska zvijezda, a tko je kupio Mercedes?

Čija stranka ima četiri člana, tko je filmska zvijezda, a tko je kupio Mercedes?

Posao gradonačelnika nije posao filmske zvijezde nego prvog komunalnog redara – rekao je gradonačelnik Mato Franković tijekom podnošenja izvješća gradskim vijećnicima o svom radu od srpnja do prosinca prošle godine.

Istaknuo je kako je posebno ponosan na tri ključna pitanja koja je riješio u samo osam mjeseci: ugovor s DPDS-om kojim je Grad dobio više novaca, odnos sa Zakladom Blaga djela te Excelsa nekretninama.

O neriješenom dugu za korištenje žičare za vrijeme dok nije bio potpisan koncesijski ugovor, pitao ga je vijećnik Ljubo Nikolić, koji je rekao kako je on neke stvari ipak pokrenuo za razliku od njegovih prethodnika (Vlahušića i Šuice) koji su, rekao je, imali drukčiji pogled na grad.

Iz rasprave vijećnika Vida Bogdanovića saznali smo kako je Grad kupio kombi marke Mercedes, no objašnjeno je kako je riječ o polovnom vozilu koje je plaćeno 200 tisuća kuna, budući da su troškovi transfera daleko veći nego kupnja ovog vozila.

Miho Obradović (HNS) osvrnuo se na azil za napuštene životnije rekavši kako je prošlo skoro 270 dana, a azila još nema.

-Kad prestanete biti gradski vijećnik, predlažem da se počnete baviti satirom jer vam dobro ide. Postoje projekti koji se mogu realizirati brzo, oni koji se nikad ne realiziraju i oni koji se započnu – rekao je Franković, dodavši kako se neće bojati otići na Žarkovicu i popričati ‘oči u oči’, što neki prije nisu nikada napravili.

-Neće mi pasti napamet u zaštićenoj zoni graditi rupu, uložiti 800 tisuća kuna i praviti se da se ništa nije dogodilo. To je spomenik trajnoj gluposti određenih struktura – rekao je Franković. Budući da se Obradović osvrnuo i na Zimski festival, rekavši kako se nada da idući neće biti u gradonačelnikovoj režiji, Franković mu je replicirao preimenovanjem Facebook grupe ‘Podržimo kućice na Stradunu’ u HNS -ovu stranicu.

-Ustrajte, bit će bolje, teško je kada niste na vlasti pa imate četiri člana – rekao je Franković Obradoviću.

SDP-ova Tatjana Šimac Bonačić najprije je rekla kako u njenoj stranci vole i pohvaliti, što se u ovom slučaju odnosilo na uvođenje reda, a potom je izvješće nazvala tendencioznim.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist