Zanimljivosti

ČETVRTU GODINU ZA REDOM Nastava u Prirodoslovnom muzeju

Nastava u Prirodoslovnom muzeju

Već četvrtu godinu zaredom u Prirodoslovnom muzeju održat će se se program ‘Nastava u Muzeju’ koji uključuje izvanučioničku nastavu, a usklađen je s nastavnim planom i programom biologije za osnovne i srednje škole.

Program se sastoji od predavanja i praktičnog dijela u kojem se koriste muzejski predmeti i svježi preparati za seciranje.

Program će započeti nastavnom jedinicom ‘Ribe’ krajem ožujka, a tijekom travnja i svibnja održat će se jedinica ‘Mekušci’ te od ove godine nove nastavne jedinice ‘Bodljikaši’, ‘Mala škola dendrokronologije’ i ‘Biljna fiziologija kroz pokuse’.

U nastavnoj jedinici ‘Bodljikaši’ polaznici će saznati više o biologiji i morfologiji morskih ježinaca, a u radionici ‘Umjetna oplodnja i rani embrionalni razvoj hridinastog ježinca Paracentrotus lividus’ izvest će pokus i promatrati razvoj oplođene jajne stanice pomoću mikroskopa.

‘Biljna fiziologija kroz pokuse’ polaznicima omogućuje samostalno izvođenje pokusa osmoza u gomolju krumpira, plazmoliza i deplazmoliza te mehanizam otvaranja i zatvaranja puči. ‘Mala škola dendrokronologije’ nudi predavanje o drvenastom bilju, načinu stvaranja i brojanja godova te radionicu ‘Prstenovi života’ u kojoj će polaznici pomoću ofsetne boje uzimati otiske godova drveća s poprečnog presjeka.

Pozivaju se svi zainteresirani da se jave u Prirodoslovni muzej Dubrovnik.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist