Sport

ČETVRTI PUT ZAREDOM Rukometaši bez bronce

ČETVRTI PUT ZAREDOM Rukometaši bez bronce

Hrvatski rukometaši vraćaju se kući s Europskog prvenstva bez medalje. Slavko Goluža nije uspio četvrti put zaredom pobijediti u utakmici za broncu. Jednu lijepu tradiciju je prekinuo, da je bar prekinuo onu važniju…

Umjesto toga, sad je osjetio kako je bilo Lini Červaru koji nikad nije dobio utakmicu za broncu, a igrao je tri puta – na EP-u u Sloveniji 2004. i EP-u u Švicarskoj 2006. bolja je bila Danska, a na Olimpijskim igrama u Pekingu – Španjolska. Goluža je bio specijalist za bronce, ali furija je ovaj put uzvratila za poraz u Beogradu, na prošlom Europskom prvenstvu. Španjolci su bili bolji 29:28, prenosi Vecernji.hr.

Zvižduci izborniku

Hrvatskog izbornika dočekali su zvižduci publike uoči utakmice za treće mjesto, Dancima se nisu svidjele njegove primjedbe na račun suđenja u polufinalu i općenito tretmana na Europskom prvenstvu. I tijekom utakmice domaća publika više je navijala za furiju koja je puno bolje odradila prvo poluvrijeme.

Vidjelo se da su se igrači Manola Cadenasa puno bolje oporavili od poraza u polufinalu, imali su i nešto više vremena. Hrvatska obrana gotovo nije postajala, a “pospan” je bio i Mirko Alilović pa ga je u 21. minuti Goluža zamijenio Losertom. Španjolski vanjski igrači prelako su probijali hrvatski blok, posebno se “nauživao” najopasniji igrač svjetskog prvaka Canellas koji je nakon 30 minuta imao šut 7-7, što iz igre što iz sedmeraca koje je besprijekorno pogađao.

U napadu su Kopljar i Bičanić ostali na samo jednom pogotku, pa je Goluža mirne duše ubacio Buntića i Sliškovića. I pogodio. Buntić je s tri uzastopna gola vratio egal nakon 8:11, ali u sljedećem naletu Canellas je doveo i do najvećih +4 (12:16), a nadu je uoči nastavka vratio Slišković.

I živjela je do samog kraja, vraćala se Hrvatska u nekoliko navrata na -1, Slišković je sjajno u 42. minuti zabio za 21:20. Bila je prilika i za izjednačenje, Goluža je pozvao minutu odmora da bi se nakon nje furija opet vratila na +4, pa se nakon tri minute Hrvatska opet vratila na -1 i prilici za izjednačenje nakon pogotka Muse iz polukontre.

Samo jedno vodstvo

Uglavnom, divljačka utakmica s puno nepotrebnih pogrešaka i dekoncentracije, karkterističnih za bitke za broncu. No, Španjolci su bili ti koji su cijelo vrijeme bili “na štihu”, jedino hrvatsko vodstvo bilo je još u 10. minuti. Usto, Cadenas je imao super-raspoloženog Aguinagalde koji je s crte u nastavku potrpao sve što se moglo. Ipak, uspjela je u posljednjih šest minuta Hrvatska ući s kakvom-takvom nadom (26:27). A nakon Ugaldeova nasrtaja na Duvnjaka dobila je i igrača više. Ali ni to nije bilo dovoljno. Buntić je izgubio loptu u napadu, a Aguinagalde zabio za 28:26, ubrzo je i Duvnjak dobio isključenje i ostalo je samo juriti po terenu za Španjolcima.

Četvrto mjesto na kraju ne može se proglasiti neuspjehom, jer Hrvatska je ipak u vrhu europskog rukometa, ali činjenica je da na ovom Europskom prvenstvu nije uspjela dobiti ni jednu iz reda najvećih reprezentacija – od Francuske je izgubila u skupini, a od Danske i Španjolske u završnici. Bit će prilike u Kataru…

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr